03.06.2020.

09:00

Foto:

Magazin

OTARASITE SE CELULITA! Kombinujte plivanje i trčanje i rešićete se POMORANDŽINE KORE!

Ako ste mislili da će vam nedelju dana trčanja pomoći da se rešite celulita, grešite. Ovaj vid vežbanja je odličan za uklanjanje čuvene pomorandžine kore, ali samo ako se pravilno izvodi, kažu svetski fitnes stručnjaci.

PRVA POMOĆ PRED IZLAZAK! Evo kako da sakrijete celulit, uz ovaj preparat koji svi imamo u KUPATILU izgledaćete kao BOMBA! Koriste ga i manekenke...

- Trčanje jeste lek u borbi protiv celulita, ali samo ako je trening dobro odrađen. Suština je da se menja ritam i tempo fizičke aktivnosti, a ne da svakog dana trčite maratonsku turu - objašnjavaju stručnjaci.

Pravilo glasi da najpre pet minuta brzo hodate, što se vodi kao zagrevanje. Zatim krenite da trčite, što brže, ali tako da izdržite u cugu 30 sekundi. Potom hodajte isto toliko, što se računa kao aktivni odmor, pa opet nastavite da trčite 40-50 sekundi, odmarajte se 30 sekundi i sve tako do 15 minuta.

- Ovakav trening trebalo bi da ponavljate triput nedeljno, nikako svakog dana. Kako vreme bude odmicalo, možete da smanjujete interval hodanja, a produžavate sekunde trčanja. Telo će vam samo pokazati kada bude spremno. Ubrzaćete metabolizam i krenuće sagorevanje masnih naslaga, a koža će već posle dve nedelje postati elastičnija i lepša - savetuju fitnes instruktori.

Oni napominju da bi bilo dobro da trčanje kombinujete i sa drugim aktivnostima, plivanjem, vožnjom bicikla ili teretanom. I ne zaboravite da je briga o ishrani (bez šećera i masti) poželjna u svakom trenutku, kao i ispijanje dve litre vode dnevno.