08.06.2020.

22:38

Foto:

Magazin

OPORAVITE IH BEZ ODLASKA U SALON! Kućni tretman za jake i zdrave nokte!

 

Najjednostavniji način da se ojačaju nokti u kućnim uslovima je – svakog dana, ili barem svakog drugog dana u roku 2-3 nedelje, raditi desetominutni tretman (kupku) sa morskom soli, koji sadrži neophodan kompleks minerala za jačanje noktiju.

Za ovaj tretman biće potrebno:

  • 300 ml tople vode,
  • 2 supene kašike morske soli,
  • kriška limuna,
  • nekoliko kapi maslinovog ulja.

PRIPREMA:

U manjoj posudi rastvoriti so. Spustiti vrhove prstiju u nju i držati deset minuta. Nakon toga istrljajte nokte kriškom limuna i ostavite ih tako pet munuta. So ojačava noktnu ploču, a limun je odlično izbeljuje i usporava rast zanoktica. Nakon pet minuta isperite ruke toplom vodom i utrljajte u nokte maslinovo ulje koje ih savršeno hidrira.

Umesto maslinovog ulja možete koristiti kremu za negu ruku. Ako proceduru radite pred spavanje, posle nanošenja kreme stavite na ruke pamučne rukavice: ovo će poboljšati prodiranje hranljivih materija u ploču nokta, a koža ruku postaje glatka i nežna.

Tretman radite svakog drugog dana u roku 2-3 nedelje i rezultat neće izostati: imaćete čvrste, zdrave nokte, koji se više neće listati. Po potrebi, napravite pauzu od mesec dana i ponovite tretman.

Informer