14.06.2020.

13:30 >> 13:38

Foto:

Magazin

SPREMITE SE ZA ŠORTSEVE I SUKNJE: Kako da celulit bude manje vidljiv?

Većina žena, čak 93 odsto – ima celulit u nekom trenutku života. Dr Edvin Entoni kaže da celulita ne možete u potpunosti da se rešite, ali možete da ublažite njegovu vidljivost...

Ostavite cigarete

Pored toga što je najveći faktor rizika za mnoge bolesti, pušenje smanjuje i protok krvi kroz krvne sudove i smanjuje proizvodnju kolagena, tako da vezivna tkiva postaju oštećenija, pa masti koje se nalaze ispod, odnosno celulit, postaju vidljivije.

U KLINČU sa jednim od najvećih 'NEPRIJATELJA' žena - ZBOGOM CELULITU u samo 3 KORAKA!

OVU VOĆKU MOŽETE DA STAVITE U KREMU ILI LOSION - Napravite sami preparate za negu!

Pijte dosta vode

Time što će organizam biti hidriran, koža će biti zategnutija i imaće volumen, a vezivna tkiva će biti jaka, pa će se i celulit manje videti.

Informer

Tuširajte se hladnom i toplom vodom

To posebno važi za noge!

- Smenjivanje hladne i tople vode skuplja i širi krvne sudove, čime se podstiče cirkulacija - kaže stručnjak za celulit Georgiu Zenihristos.

PRVA POMOĆ PRED IZLAZAK! Evo kako da sakrijete celulit, uz ovaj preparat koji svi imamo u KUPATILU izgledaćete kao BOMBA! Koriste ga i manekenke...

- Koža reaguje na sličan način, a i celokupan metabolizam će biti podstaknut hladnom vodom u proces koji se naziva termogeneza. Možete da počnete toplom vodom oko 30 sekundi do dva minuta, zatim promenite na hladniju i proces ponavljate pet puta.

Informer

Izbacite šećer

Preterane količine slatkiša, koktela, gaziranih napitaka i slično, definitivno neće pomoći da izgledate zategnuto. Štavite, Zenihristos kaže da je to glavni uzrok celulita jer smanjuje količinu kolagena u telu!

Informer

Budite aktivni

Fizička neaktivnost doprinosi opuštenoj koži, zato je dobro da što više budete u pokretu, pa će i koža izgledati zategnutije i lepše.

Informer

Pijte kafu ili čaj

Polifenoli u kafi i čajevima su efikasni u borbi protiv celulita. Ipak, ne treba preterano da pijete ove napitke zbog toga što sadrže i kofein.

VREME JE DA SE REŠITE 'POMORANDŽINE KORE', a masaža medom ČINI ČUDA!

Jedite pomorandže, limun i grejpfrut

Iako celulit liči na koru ovih namirnica, a često se i naziva "pomorandžinom korom", ove namirnice su bogate vitaminom C, podstiču proizvodnju kolagena i jačaju vezivna tkiva.