02.10.2020.

12:50

Foto:

Magazin

DOMAĆI SIRUP KOJI DIŽE IMUNITET IZ MRTVIH! Leči anemiju, pomaže kod zatvora i STRESA

Sazrevaju krajem avgusta i u septembru, a od tih zdravih tamnoplavih plodova priprema se sirup za jačanje zdravlja.

Naročito je odličan u vreme sezonskih prehlada, gripa i virusa. Pomaže u borbi protiv temperature, jačanju imuniteta, leči anemiju, odnosno podiže nivo gvožđa u krvi, kao i  kod opšte slabosti organizma, zatvora i u borbi sa stresom.

Bobice se ne smeju jesti sirove jer su toksične, te mogu izazvati trovanje.

Termičkom obradom toksičnost bobica se u potpunosti uništava , a sirup je potpuno siguran za konzumiranje. Ukoliko iz recepta izbacite đumbir, ovaj napitak mogu piti i deca.

Informer

Sastojci:

1 kilogram zrelih bobica zove
1 l vode
0,75 kg šećera
2 cm svežeg korena đumbira
sok i korica od jednog limuna
0,5 kilograma domaćeg meda

Priprema:

Bobice zove prelijte vodom i stavite da se kuva oko 15 minuta.
Sklonite s vatre, dodajte šećer, narendani đumbir, te sok i narendanu koricu limuna.
Poklopite, pustite da odstoji 30 minuta, te procedite kroz sito.
Proceđeni sok zagrejte do ključanja, dodajte med, dobro promešajte i dok je još topao, sipajte u čiste staklene flaše.
Sirup od čuvajte na hladnom i mračnom mestu (može i u frižideru) te koristite kao sirup za razređivanje.