16.10.2020.

07:41

Foto:

Magazin

DOMAĆI LEK ZA IMUNITET! Glavne sastojke sigurno već imate u kući

Beli luk je namirnica koja jača imunitet i štiti telo od razvoja gljivica i infekcija.

Konzmiranje belog luka se naročito preporučuje tokom jeseni i zime, u sezoni prehlada, virusa i gripa.

Često se ovo superzdravo povrće izbegava zbog neprijatnog mirisa, ali od njega množete napraviti i odliačn lek za jačanje imuniteta koihji neće imati opor miris, a imaće blagotvorno dejstvo po vaše zdravlje.

Kombinacija namirnica u ovom leku je odlična za energiju, zdravlje, imunitet i prevenciju respiratornih tegoba. Vrlo se lako priprema, za samo 15 minuta, a možete ga konzumirati svakodnevno.

Sastojci:

4 čena belog luka
1/4 šolje maslinovog ulja
3 kašike meda
1 kašičica origana
kašika iseckanih oraha
2 kašike izrendanog đumbira
1 kašičica kurkume

Priprema:

Sve sastojke osim meda ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Ukoliko je previše suvo, dodajte pola kašike vode. Dobijenu smesu pomešajte sa medom i sipajte u teglicu. Svakog jutra uzimajte po kašičicu prirodnog leka za jačanje imunitta. Čuvajte ga u frižideru.

Napomena: Pre upotrebe leka konsultujte se sa lekarom koji je upućen u vaše zdravstveno stanje!