17.10.2020.

20:01

Foto:

Magazin

NJEGOVA MAJKA ME JE POZVALA, A ZBOG ONOGA ŠTO SAM JOJ REKLA, USLEDIO JE RAZVOD! Milena K. otkriva ŠOK detalj svog odnosa sa UROŠEM!

Uh, dragi moji, kada se setim nemile scene sa Uroševom majkom, iznova se iznerviram. Krivo mi je što se to dogodilo, krivo mi je što nas je zatekla skoro pa na delu, ali ne mogu da kažem da mi nije bilo uzbudljivo. 

Bože, tek sad vidim koliko sam ja ranije bila dosadna osoba, koliko sam propuštala u životu. Život je tako lep i toliko ima dešavanja, samo kad izađeš iz tih moralnih okvira koji su nam nametnuti od strane isto tako nekih dosadnih ljudi.

Ne kažem ja da je u redu što me je zaveo sin žene koju poznajem, ali ja to stvarno nisam planirala, nisam ni želela, jednostavno se desilo. Da ne morališem dalje, posle uzbudljive večeri kod Uroševih, sutradan sam odbijala njegove pozive, ne mogu ni da mislim o svemu šta se desilo. Pobegao je, a najviše mrzim kukavice.

Preležala sam ceo dan, popodne sam čula kuckanje na vratima. Nevoljno sam ustala, još u širokoj muškoj pidžami i prišla da otvorim. Sigurno je komšinica Verica, ona me stalno obaveštava o "bitnim" stvarima u zgradi (kada se iznose kante za smeće, da li će nestati struje eventualno, zašto komšinica Branka nije počistila za svojim psom...)

Otvaram, vidim žbun. Tako mi je bar delovalo.

Trljam oči, vidim ogroman buket, a iza njega se pojavljuje Uroševa glava i stidljivi osmejak. Pile je došlo da se izvini. 

- Pa mali ti je taj žbun za onaj kukavičluk od sinoć - pomislila sam, ali nisam rekla.

Informer

Prišao je i poljubio me kao prvi put. Mnogo dobro se ljubi. Pustila sam ga da uđe. Jbg, baš sam slaba na njega. 

Pružio mi je zadovoljstvo koje ostavlja bez daha. Bukvalno, na vrhuncu sam vrištala kao na porođaju. Cela zgrada me je čula, briga me.

Trudio se da zaboravim nemili događaj. Ja sam zaboravila kako se zovem. 

Uroš je prenoćio kod mene, iako mu je telefon celu noć vibrirao dok ga naposletku nije ugasio. Naravno, zvala ga je mama.

Sledećeg dana dok sam se vraćala sa posla zazvonio mi je telefon. Naravno, imam njen broj, samo ga godinama nisam koristila. Milica, Uroševa mama zove. 

- Milena, udahni duboko i javi se, nemoj da se raspravljaš, budi fina i izvini se - naredila sam sebi.

- Alo, nemoj više nikad da si pozvala mog sina, ne želim više da ga vidiš - odzvanjalo je sa druge strane. Pritisak mi je odmah skočio na milion.

- Molim? - stigla sam kratko da izgovorim, dok je ona vrištala kako sam ja matora za njega i kako sam laka i kako to ne priliči ženi u mojim godinama, a onda su krenule psovke i uvrede. I to kakve psovke, neke od njih u životu nisam čula. Da li je realno da ona to meni sve izgovara?!

A onda je izgovorila nešto što nikako nije smela, a ja sam došla do tačke ključanja.

- Šta bi ti mama rekla da vidi šta radiš sada - penila je o mojoj mrtvoj majci.

- Milice, sećaš li se sebe pre nego što si se udala?! Sećaš li se svih "recki", nije bio sa tobom samo onaj ko te nije pitao. Šta bi tebi tvoja živa majka sada rekla da zna da joj je šesnaestogodišnja ćerka bila sa oženjenim Petrom koji je od nje stariji 20 godina?! Sećaš li se njega? To je onaj što te je lagao da će se razvesti zbog tebe čim napuniš 18. A umesto punoletstva i obećanog braka, napravio ti je dete. Ne sećaš se abortusa "na crno" sa 17 godina?! - sa druge strane tišina.

Nisam ni znala da je ona mene stavila na spiker, da bi i njen muž čuo kako će da me "nariba". A sad je čuo sve.

Informer

Sve to sam čula nekoliko dana kasnije od Uroša koji ne zna gde udara poslednjih dana, u porodici mu je haos, razvod se spominje kao jedina opcija.

- Šta smo sve napravili - rekla sam mu kada me je pozvao.

- Ne kajem se - u dahu je izgovorilo moje pile i izmamio mi osmeh.

- Ti si ludo dete, ja ne znam šta ću da radim sa tobom - uzdahnula sam, a srce mi je zaigralo od silnog uzbuđenja. Samo kad pomislim na njega, uzbudim se, tako me loži, ne samo fizički. On je neka mešavina koja mi odgovara, lep je kao lutka, nestvarno zgodan, uprkos tome što je mlad, može intelektualno da mi parira, a njegova najbolja osobina je što je dobra osoba. U ovom svetu foliranata, prija kada vidiš da je nesebičan, da pomaže svima, da je lepo vaspitan (hmmm, sve su to zasluge njegove majke koja više ne želi da me vidi). Mnogo me pali kad je neko dobra osoba, bukvalno mogu da mu se predam cela.

- Znam ja - prekinuo je ovaj čudesni tok mojih misli. 

- Hmmmm, da vidimo, šta bi ti to radio sa mnom - svašta mi je padalo na pamet, dok sam šetala kroz stan.

- Znaš onaj tvoj kofer koji ti skuplja prašinu na ormaru - šokirao me je pitanjem.

- Daaaaa - kratko sam odgovorila.

- Ubaci nekoliko krpica, javi na poslu da ćeš malo ranije koristiti odmor ove godine, "palimo" iz grada na nekoliko dana - čula sam mu samozadovoljni osmeh u glasu, znao je da živim za putovanja. 

Bukvalno sam bacila telefon na krevet i krenula da se pakujem.

A gde smo išli i kakve su me avanture tamo tek čekale, pišem vam sledeće subote.