26.10.2020.

13:51 >> 12:39

Foto:

Magazin

Zaštitite se od SVIH INFEKCIJA! 7 lekova RUSKE NARODNE MEDICINE za jačanje IMUNITETA!

Mnogi recepti su namenjeni i odraslima i deci i nemaju neželjene efekte na organizam. Između ostalog, kroz narodne lekove Rusi su radili i na osnaživanju odbrambenog mehanizma čija je uloga da zaštiti naše telo od uzročnika infekcija.

Poznato je mnogo ruskih recepata koji su izuzetno dobri za rad našeg imuniteta.

Informer

1. Suvo voće 

U svom sastavu suvo voće sadrži antioksidante, lako svarljiva vlakna i vitamine značajne za rad imuniteta. I orasi su takođe bogati antioksidantima, ali i omega-3 masnim kiselinama. Limun je obavezan sastojak zbog ogromne količine C vitamina. Med štiti od infekcija, a isto tako ih i leči.

Izmiksati u blenderu 300 g suvih kajsija, 300 g suvog grožđa, 300 g seckanih oraha i tri limuna sa korom. Gotovoj smeši dodati kašiku meda. Odrasli treba da uzimaju jednu supenu kašika leka dnevno, a deca po jednu kafenu kašičicu.

Informer

2. Mors – lekoviti ruski napitak 

Ovo piće je popularno u Rusiji zbog ukusa, ali i lekovitog dejstva na imunitet. Predstavlja dragocen izvor vitamina C zbog prisustva brusnica. Med pomaže pri eliminaciji uzročnika infekcija. Limun ublažava sve postojeće upalne procese u telu.

U pet šolja vode sipati dve šolje opranih i očišćenih brusnica. Kuvati voće dok plodovi ne počnu pucati. Izmiksati sve u blenderu i vratiti na ringlu još pet minuta da sve ključa. Skloniti sud sa strane, pokriti ga i ostaviti da se sadržaj malo prohladi. Procediti pulpu, a zatim dodati 100 g meda i sok od jedne polovine limuna. Mors može da se čuva u frižideru najduže nedelju dana.

Informer

3. Crni luk sa medom 

Crni luk je odličan za imunitet jer sadrži fitohemikalije koje stimulišu korišćenje vitamina C radi odbrane tela od uzročnika brojnih oboljenja. Pored toga, luk se pokazao kao efektno prirodno sredstvo za smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Uz dodatak meda kao prirodnog antibiotika bićete zaštićeni od sezonskih infekcija.

Sitno iseckajte 50 g crnog luka. Komadiće sipati u pola litre vode, zajedno sa 200 g šećera. Nakon što smeša proključa, podesite najmanju temperaturu ringle i ostavite da sve polako vri oko sat i po vremena. Skolonite sud da se sadržaj ohladi pa dodati dve kašike meda. Promešati, procediti tečnost i čuvati je u frižideru, u staklenoj boci. Uzimati po jednu kafenu kašiku leka 3-5 puta dnevno.

Informer

4. Sveži cvetovi nevena 

Neven nije samo vrsta cveća koja se često može naći u dvorišnim baštama i saksijama. On takođe služi kao podrška imunološkom sistemu i podstiče njegov rad. Osim toga, pomaže pri varenju i održava sistem organa za varenje zdravim. Neven deluje i kao prirodno sredstvo za lečenje povreda oka i osipa na koži.

Svako jutro pre jela uberite tri cveta nevena i pojedite ih. Pre gutanja ih dobro sažvaćite. Radite ovo svakog dana naredne dve nedelje. Ukoliko želite da nastavite, prvo napravite pauzu u trajanju od nedelju dana pa krenite ispočetka. Kada ovaj cvet nije u sezoni u biljnim apotekama potražite čaj.

Informer

5. Kombinacija kefira, bundeve i meda

Ovaj domaći recept će ojačati prirodnu odbranu vašeg tela i pomoći da se odbranite od sezonskih infektivnih oboljenja. Njegovu osnovu predstavlja kefir, fermentisani proizvod od mleka i prirodni probiotik. Bundeva je prepuna nutrijenata koji su značajni za normalan rad imuniteta. Među njima su vitamini A i C. Med je riznica antioksidanata i ima antibakterijsko dejstvo.

Pomešajte četiri šolje kefira i 150 g skuvane i ispasirane bundeve, a zatim dodajte jednu kašiku kvalitetnog, organskog meda. Preporučuje se konzumiranje jedne čaše dnevno, a ostatak se može čuvati u frižideru dok se ne potroši.

Informer

6. Noge u ledenoj vodi 

Ruska istraživanja su pokazala da ledeno hladna voda jača naš imunitet i štiti nas od gripa i prehlade. Kvašenjem hladnom vodom povećava se produkcija leukocita, važnih elemenata imunološkog sistema ljudskog tela. Pored toga, stimuliše gubitak suvišnih kilograma, ubrzava oporavak povreda na mišićnim tkivima i kose i poboljšava cirkulaciju.

Hladna voda takođe deluje i na naše psihičko zdravlje putem redukovanja stresa. Sipati u lavor hladnu vodu. Potopite bosa stopala u nju i izvadite ih nakon petnaestak sekundi. Obrisati ih grubljim peškirom i obuti vunene čarape. Ponavljati proceduru svako veče pre odlaska na spavanje.

Informer

7. Ren i karanfilić

Ovaj recept možda nema baš sjajan ukus, ali je vrlo koristan za čitav imuni sistem. Karanfilić je začin koji jača imunitet, pozitivno utiče na metaboličke procese u telu, ublažava bolove i olakšava bitku protiv gojaznosti. Ren je izvor C vitamina i samim tim je od velike koristi za rad oslabljenog imuniteta. Med pomaže odbramenom sistemu da obavlja svoju zaštitničku ulogu.

U 200ml mlake vode sipati kašičicu mlevenih karanfilića, kašičicu naribanog rena i kašičicu meda. Sve promešati i odmah konzumirati. Piti po jednu meru ovog prirodnog leka svakoga dana.

Dobro je VADITI krajnike i SLEPO CREVO? Koju NEOČEKIVANU KORIST imaju ove operacije čitajte OVDE.

Ova razlika može da vam SPASI i ŽIVOT! U kojoj profesiji su ŽENE BOLJE čitajte OVDE