30.11.2020.

14:10 >> 14:13

Foto:

Magazin

ZIMSKI REŽIM nege kose! Sjajan izgled bez isušivanja - sve TAJNE ISKUSNIH FRIZERA!

Jednako kao što menjamo negu kože, važno je promeniti i režim nege kose s obzirom na godišnje doba i zimi koristiti proizvode koji hidriraju.

Zimi češće sušimo kosu, a ne pomaže ni nedostatak vlažnosti u vazduhu, zbog čega je kosa podložnija oštećenju, pa su joj potrebni proizvodi koji sadrže ovlaživače.

Zbog svega toga većina stručnjaka svima preporučuje promenu šampona i regeneratora zimi kao i korišćenje preparata za suvu kosu. Birajte proizvode koji sadrže pantenol, keratin, ekstrakt pšenice ili sojine proteine, kao i ulja poput arganovog, maslinovog, bademovog, susamovog ili ulja divlje ruže.

Informer

 

Grejanje peškira

- Nega kose počinje pravilnom hidratacijom. Na tek opranu kosu koju ste prosušili peškirom nanesite regenerator, a zatim drugi peškir zagrejte, omotajte kosu i opustite se. Držite ga na glavi dok se ne rashladi pa isperite kosu mlakom vodom. Tako će kosa dobiti svu potrebnu vlagu - preporučuje frizer Erol Daglas.

Informer

Eksta sjaj

- Jaja su idealna kombinacija za kosu koju je oštetilo zimsko vreme. U posudu stavite dva jajeta i maslinovo ulje, promešajte. Dobijenu smesu nanesite na kosu i pustite da deluje - savetuje Dezmond Marej.

Informer

Kapa glavu čuva

- Kapa čuva kosu, a iako možda zvuči prejednostavno, zaista deluje. Po velikoj hladnoći i jakom vetru, kosu ćete zaštititi od hladnoće i sitnih kristala leda koji je oštećuju i isušuju - kaže modni stilista Sara Vorman.

Voda u spavaćoj sobi

- Tokom zime da biste izbegli isušivanje kose od grejanja u spavaću sobu stavite posudu s vodom koja će hidrirati i vazduh i kosu - kaže Sali Bruks.

MORATE DA IH IMATE! Uz 3 sobne BILJKE koje najbolje ČISTE VAZDUH ćete PRODISATI!

Spavanje sa OTVORENIM USTIMA? Nije dobra ideja, a evo i zbog čega...

Tagovi: