13.12.2020.

13:54 >> 14:26

Foto:

Magazin

BILJKE KOJE ČISTE PLUĆA! Od koprive do belog luka - disajni organi u DOBROJ KONDICIJI!

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je odlično sredstvo za čišćenje pluća od raznih toksičnih materija, te se toplo preporučuje u ove svrhe. Za pripremu čaja sasvim je odgovarajući suvi đumbir u prahu. Može se upotrebljavati i svež, s tim da je tada poželjno pojesti i komadić svežeg đumbira uz čaj ili u toku obroka.

Čaj od koprive

Uglavnom je poznato da je kopriva efikasan prirodni lek za čišćenje krvi i dobar izvor gvozđa, ali je manje poznato da čaj od koprive čisti pluća. Zbog toga je dobar izbor za pušače kojima je upravo i potreban višestruki čistač organizma.

Informer

Šta treba izbegavati?

Mleko, mlečni proizvodi i masna hrana povećavaju nastajanje sluzi u plućima i blokiraju disajne puteve, pa ih tokom čišćenja pluća treba izbegavati. Ne treba preterivati ni sa slatkišima.

Čaj od borovih iglica

Ispijanje ovog čaja podstiče izlučivanje sluzi nakupljene u plućima i sinusima, a koristan je i za inhalaciju. Dakle, pre ispijanja čaja, dok je jos vreo, potrudite se da udahnete što više aromatične pare.

Inhalacija eteričnim uljima

Inhalacija je još jedan od načina da se pročiste pluća i disajni putevi, a prvi izbor su eterična ulja eukaliptusa i čempresa. Primena je jednostavna, nekoliko kapi ulja stavite u proključalu vodu i zatim udišite sve dok izlazi para. Ipak, budite oprezni, ova metoda nikako nije dobra za asmatičare.

Informer

Vežbe disanja

Umeće dubokog abdominalnog disanja (iz stomaka) je odličan način da se pročiste i podmlade pluća. Kontinuiranim i disciplinovanim vežbanjem se povećava kapacitet pluća i jača plućno tkivo, a oko 30 minuta vežbi dnevno može bitno da poveća količinu kiseonika koji putem pluća odlazi u krvotok.

Informer

Na tanjiru

Za čišćenje pluća u ishrani se preporučuju beli i crni luk, med, sok od brusnice, sveža šargarepa i ostale namirnice bogate antioksidansima. Na osnovu rezultata pojedinih naučnih ispitivanja, poseban akcenat stavljen je na pomorandže, jer, između ostalog, preventivno deluju protiv raka pluća.

PET ZNAKOVA DA VAM OTKAZUJU PLUĆA! Ove SIMPTOME ne smete da IGNORIŠETE

ZDRAVLJE PLUĆA ne uništava SAMO dim od CIGARETA, već čitav niz 'ZAGAĐIVAČA'! Da li ih udišete?