21.12.2020.

09:44

Foto:

Magazin

KAKO ĆE IZGLEDATI LJUBAV i zabavljanje u 2021? Više iskrenih emocija, MANJE IGRE...

Pandemija koronavirusa promenila je celu planetu u svim aspektima, pa i u ljubavnim odnosima. Mnogi parovi su ostali razdvojeni bez mogućnosti da se vide i redovno sastaju. Spontanih susreta i novih poznanstava gotovo da više nema. Strah od zaraze učinio je da i na polju ljubavi sve postane mnogo opreznije, sporije... Mnogi zato pate, usamljeniji su, ali nova istraživanja pokazuju da za ljubav ipak nema prepreke. Evo kako bi mogla da izgleda sledeća godina kada je reč o ljubavnim odnosima.

Lepši selfiji

Kako je većina nas dobar deo godine bila zatvorena u svojim domovima, nećemo imati uobičajene slike sa odmora i provoda za svoje profile na društvenim mrežama. Umesto toga, moraćemo da se oslonimo na savršene selfije. Stručnjaci kažu da treba postavljati što prirodnije slike sa osmehom, umesto, do sada popularnih tajanstvenih i drskih pogleda na portretima. Oko 95 odsto ispitanika u jednoj američkoj studiji koja govori o međuljudskim odnosima tokom i posle pandemije, kažu da je je nasmejani selfi najbolji, da privlači, da stvara bolju sliku o nama.

Informer

Brže ćemo odlučivati

Eksperti smatraju da ćemo se u 2021. godini brže odlučiti na preseljenje kod partnera, odnosno na zajednički život. Razdvojenost, strah i neizvesnost, te mnogo žrtava širom sveta, ali i u našoj najbližoj okolini, nateraće nas da razmišljamo intenzivnije o tome koliko je život pun neizvesnosti i koliko je kratak. Želećemo da ga živimo, a da ne trošimo vreme na nevažne stvari, na nesigurnosti. Za mnoge su ovo do sada bile samo floskule, a sada su znak za akciju. Ipak, stručnjaci savetuju da se ovako važne odluke pažljivo razmotre.

Sporo "zabavljanje"

Posledice svih virtuelnih zabavljanja od kuće usloviće da kada skinemo zaštitne maske i kada se otklone barijere, budemo obazriviji. Oni koji nisu u emotivnoj vezi imaće potrebu da u nova poznanstva ulaze lagano, nežno, bez žurbe. Daćemo prioritet emocionalnim vezama nad onim fizičkim i bićemo spremniji da produžimo fazu zabavljanja u kojoj samo razgovaramo i upoznajemo se pre nego što se "spojimo".

Informer

Upoznavanje "divljih" ljudi

Čak i kad se "zaključavanje" završi, nećemo nužno da žurimo nazad u barove i pabove. Odlazak u prirodu i zanimljive prostore na otvorenom verovatno će ostati prvi izbor kada su romantični susreti u pitanju. Više od polovine ispitanika iz celog sveta (59 odsto) jednog sajta za upoznavanje koji je sproveo anketu "kako želite da dejtujete", izjavilo je da ih je pandemija učinila motivisanijim za avanture u prirodi, a susreti na otvorenom pokazali su se popularnom opcijom za druženja. Planinarenje, vožnja biciklom, šetnje...

LJUBAV kao DROGA! U KAKVOJ STE VEZI - najlepšoj stopljenosti ili NEUTOLJIVOJ GLADI?

ŠTA ŽENE ŽELE? Ovo su fizičke osobine na koje će PRVO 'PASTI' kod muškaraca!