27.12.2020.

19:58 >> 20:07

Foto:

Magazin

BEZ MUKA s PROŠIRENIM VENAMA! Obloge, masaža, noge na visini i ostalo PRIRODNO LEČENJE!

Simptomi proširenih vena su osećaj težine i napetosti u nogama posle dužeg stajanja ili na kraju dana (a koji nestaje podizanjem nogu), bolni grčevi u mišićima tokom noći, svrab na koži, oticanje i zamor nogu, osećaj žarenja (na mestu kapilara).

Noge na visini

U borbi s venama mogu da pomognu elastični zavoji ili elastične čarape koje bi trebalo nositi uz preporuku lekara, hidromasaža (tuširanje naizmenično hladnom i toplom vodom, od stopala prema preponama) i odmaranje sa nogama podignutim iznad nivoa srca.

Informer

Više hodajte, manje stojite

* Izbegavajte da mirno stojite ili sedite dugo vremena. Ako se zadržite u bilo kom od ova dva položaja, krv će se nagomilati u nogama. 

* Kada pravite bilo koji vid pauze, provedite vreme šetajući okolo. Kad god pokrećete noge, pomažete krvi da se pokreće naviše.

* Bez obzira da li stojite ili sedite, pravite pauzu otprilike jednom na sat vremena i savijajte stopala – podižite i spuštajte prednji deo stopala deset minuta da biste angažovali mišiće potkolenica. Kako su ti mišići povezani sa vašim venama, njihovo savijanje pomaže da se krvni sudovi pritiskaju i da se krv pomera naviše prema srcu. 

* Kad god sedite, postarajte se da ne prekrštate noge. Kada stavite jednu nogu preko druge, neumereno opterećujete vene i blokirate put vraćanja krvi.

Informer

Nikada ne prekrštajte noge

* Obezbedite najmanje dvadeset minuta aerobnih vežbi tri puta nedeljno da biste sebi pomogli da ostanete u formi, kao i da biste izgubili na težini (ako imate prekomernu telesnu težinu, više opterećujete vene na svojim nogama). Posebno se preporučuju plivanje i brza šetnja.

* Izbegavajte da izlažete noge uslovima povišene temperature (sunčanje, sauna, kupanje u vrućoj vodi)

* Pružite svojim nogama nežnu masažu da biste stimulisali cirkulaciju krvi tako što ćete palčevima pritiskati mišiće (ali ne direktno vene) u smeru naviše prema srcu.

Informer

I listovi kupusa mogu da pomognu

* Lečite svoje noge tako što ćete potopiti krpu u jak čaj od kore hrasta, narodnog leka koji podstiče protok krvi. Obloge sa hemamelisom, mast od nevena, gel sa ekstraktom divljeg kestena ili gaveza i listovi svežeg kupusa su takođe od pomoći.

5 SAVETA UROLOGA: Šta smeta PROSTATI, zašto se javlja IMPOTENCIJA...?

SUPTILNI znaci neravnoteže! DA LI SLUŠATE SIGNALE koje vam ŠALJE TELO?