26.01.2021.

07:45

Foto:

Magazin

LEČENJE BOLNE UPALE UHA PRIRODNIM PUTEM! Sve što vam je potrebno već se NALAZI U KUĆI

Sve što vam je potrebo da biste se oslobodili bola se već nalazi u vašoj kući.

Ovo stanje češće pogađa decu, a javlja se kada je Eustahijeva cev blokirana. Opstrukcija uzrokuje nagomilavanje tečnosti u ušnoj šupljini, što rezultira upalom i infekcijom srednjeg uha. Ostali uzroci ove vrste bola su višak ušnog voska, zubobolja, infekcija sinusa ili grla, kao i povrede usled promene pritiska.

Iako lekari u ovim slučajevima najčešće prepisuju antibiotike, ukoliko ih često uzimate oni mogu da naštete našem organizmu i stvore otpornost, zato je rešenje iz prirode uvek bolja opcija.

Maslinovo ulje

Ovo ulje je prirodni lek koji se koristi već decenijam. Njegova tekstura pomaže u smanjenju bola izazvanog nakupljanjem voska, budući da direktna primena omekšava i na kraju eliminisati višak voska u uhu.

Informer

Upala uha

Stavljanje nekoliko toplih kapi maslinovog ulja u uho ima protivupalni učinak koji umanjuje bol.

Đumbir

Đumbir ima moć da umanji bol, ali i ukloni infekcije zahvaljujući svojim antibiotičkim svojstvima. Nanesite topli sok od đumbira oko spoljnjeg ušnog kanala, bez stavljanja direktno u uho. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta u toku dana.

Beli luk

Znate da je beli luk odličan za niz zdravstvenih problema, pa tako i za bol u uhu. Kako biste ublažili bol i nelagodu, sitno iseckani beli luk stavite u susamovo ulje i ostavite na nekoliko minuta. Zatim ga procedite i nanesite na ušni kanal.