17.02.2021.

12:29

Foto:

Magazin

KUHINJSKE KRPE I PEŠKIRE NIKADA NEMOJTE PRATI ZAJEDNO! A da biste neutralisali neprijatne mirise u VEŠ MAŠINU UBACITE OVO - TRIK ZLATA VREDAN!

Naime, ukoliko u veš mašinu stavite peškire i kuhinjske krpe može doći do kontaminacije, što svakako niko ne želi. 

Stoga se savetuje da ih uvek odvojeno perete i to na sledeći način:

1. Peškiri i kuhinjske krpe se peru na visokim temperaturama i to ODVOJENO. Ukoliko ih perete zajedno bakterije i klice će na kraju završiti na vašim kuhinjskim površinama ili još gore licu.

Na taj način sprečavate širenje klica, tvrdi Beetter homes and gardens.

2. Isto važi i za prostirke koje se često mogu videti u kupatilima, u kombinaciji sa peškirima za lice ili bilo kojim drugim peškirima.

Na prostirkama se nalazi niz bakterija, a isto se može reći i za peškire koji nakon upotrebe nisu osušeni, jer se putem vlage bakterije dalje šire.

Informer

NAPOMENA:

Kada ubacujete peškire u veš mašinu proverite da li ste stavili dovoljno praška, jer i to može uticati na krajnji rezultat. Da biste izbegli širenje bakterija, peškire perite na svaka četiri dana i to na što većoj temperaturi, najbolje bi bilo na 90 stepeni.

Takođe, domaćicama će služiti i sledeći savet. Kada perete kuhinjske krpe, koje često pokupe mirise kuvanja, u mašinu ubacite malo sirćeta i sode bikarbone, pa će se neprijatni mirisi neutralisati.

Informer