17.03.2021.

15:50

Foto:

Magazin

UKLONITE MIRIS CIGARETA UZ POMOĆ SODE BIKARBONE! Ovi saveti će vam itekako pomoći!

Probajte par korisnih saveta, za koje kažu da su svakako pomogli, pa se nemoguća misija uklanjanja najodvratnijeg mirisa ipak ostvarila. Evo par predloga:

Otvorite širom prozore

Nabavite prečišćivač vazduha i koristite ga nekoliko dana. Bocu s raspršivačem napunite esencijalnim uljem pa naprskajte nameštaj, unutrašnjost ormara i tepihe.

Tepih

Veću količinu sode bikarbone pospite po tepihu i stazama. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta, pa usisajte. Soda će ukloniti neprijatan miris i iz najdubljih delova tepiha. Ako se u vašem domu godinama konzumiraju cigarete, verovatno ćete ovo morati da ponovite nekoliko puta.

Informer

Miris cigareta se "uvuče" u stvari

Zidovi

Osim dugotrajnog mirisa, dim će ostaviti i žućkastu nijansu na zidovima. Da biste se rešili i jednog i drugog, nakvasite krpu univerzalnim sredstvom za čišćenje i pređite preko svih zidova.

Naravno, pre toga uradite test na manjem delu zida kako biste bili sigurni da čišćenjem nećete oštetiti boju. Zatim, pomešajte jednake delove alkoholnog sirćeta i vode, nanesite na krpu pa još jednom pređite preko svih zidova. 

Tapacirani nameštaj

Primetićete da se s tapaciranog nameštaja najteže i najsporije uklanja miris cigareta. Možete ga prebrisati alkoholnim sirćetom razblaženim u vodi ili posuti sodom bikarbonom, sačekati 24 sata pa detaljno usisati.