19.04.2021.

13:30

Foto:

Magazin

5 NA DAN! Formula za DUG i ZDRAV ŽIVOT istraživača sa HARVARDA! Vrlo je jednostavno!

Formula za dug život istraživača sa Univerziteta Harvard T. H. Chan School of Public Health, pojednostavljuje stvari tako da vam preporučuje da jedete prema formuli '5 na dan' - dve porcije voća i tri porcije povrća na dan.

Do ovog zaključka došli su nakon opsežnih istraživanja raznih studija. Koristili su se rezultatima studije koja je pratila nutricionističke podatke 100.000 muškaraca i žena tokom 30 godina, kao i s još 26 drugih studija koje su istraživale ishranu i zdravlje na preko dva miliona odraslih.

Informer

- Ove količine voća i povrća verovatno nude najveću korist u smislu prevencije glavnih honičnih bolesti i relativno je ostvariv unos za širu populaciju - rekao je vodeći autor studije, dr sc. Dong D. Vang, epidemiolog, nutricionista i profesor na Harvardu.

Studija je pokazala i kako nema dodatnih boljitaka za zdravlje ako se konzumira veća količina voća i povrća od navedene. Što se tiče količine, porcija voća je jabuka, a porcija povrća je pola paprike.

Informer

Istraživači s Harvarda takođe su otkrili da neko voće i povrće nudi veće zdravstvene prednosti od drugih. Na vrhu popisa su: kelj, brokoli, šargarepa, bobičasto voće i agrumi, a na dnu kukuruz i krompir, iako to ne znači da oni nisu zdravi, piše Well and Good.

DLAČICE IZNAD USANA ovako će zauvek nestati: Trik u koji se KUNU MILIONI ŽENA!

Gde GREŠIMO sa SUPLEMENTIMA? Doktor OTKRIVA koje su KOMBINACIJE LOŠE, šta se dešava kada PRETERAMO, kada PRAVITI PAUZE...