28.05.2021.

18:53

Foto:

Magazin

DOMAĆE MASKE ZA LICE! Prirodni načini da ten bude bez upala, mrlja i širokih pora!

Maska od paradajza

Ako vas muče tamne mrlje i podočnjaci, ovo je definitivno maska koja će vam prijati. Sve što vam je potrebno jeste pola paradajza i malo soka od limuna. Za početak, izblendajte paradajz dok ne dobijete pire, a zatim dodajte par kapi limunovog soka. Smesu nanesite na lice uz pomoć vate i ostavite da deluje 10 minuta. Isperite hladnom vodom, osušite lice, i po želji nanesite kremu za dodatnu hidrataciju.

Maska od banana

Banane su savršene za kožu lica zbog visokog sadržaja vitamina A i E, a kada ovu masku nanesete na kožu učiniće je mekom, glatkom i hidriranom. Sve što vam je potrebno je jedna zrela banana. Izgnječite je viljuškom, nanesite smesu na očišćeno lice i ostavite 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Informer

Maska za lice od banana

Maska sa medom

Med doprinosi odličnoj hidrataciji zbog svoje sposobnosti da privuče i zadrži vlagu u epitelu. Ako imate suvu kožu, probajte ovu jednostavnu masku. Dovoljno je samo da uzmete malo meda i u tanjem sloju ga namažete na lice. Ostavite 20 minuta i lagano uklonite prvo toplom, a onda hladnom.

Maska sa ovsenim pahuljicama

Ako imate suvu ili kombinovanu kožu, ovo je idealna maska za vas. Ovsena kaša deluje umirujuće, hranjivo i protiv upale. Umutite jednu kašiku ovsenih pahuljica sa malo tople vode ili mleka, stavite smesu na lice, držite 10 minuta i potom isperite.

Maska sa jogurtom

Ako tražite namirnicu koja će vam pomoći da zategnete pore, jogurt je savršen za to. Maska od jogurta će očistiti i nahraniti vašu kožu. Nanesite jogurt na malo vate, namažite lice, ostavite 10-15 minuta pa isperite.