13.07.2021.

07:34

Foto:

Magazin

AKO OVO BUDETE KORISTILI VAŠA KOŽA ĆE SE PODMLADITI! Ovaj prirodni preparat stvarno čini čuda!

Uz ovaj hemijski preparat, koji je pritom jeftin, možete zameniti brojne skupocene kozmetičke preparate za negu kože lica i tela.

Najpopularniji je piling lica i tela sa sodom bikarbonom. Sve što trebate da uradite jeste da pomešate sodu s malo mlake vode dok ne dobijete gustu smesu koju ćete posle utrljati blagim kružnim pokretima u kožu, a onda isprati. Nemojte previše pritiskati lice prilikom pilinga kako ne biste nadražili kožu.

Smesu od mlake vode i sode možete iskoristiti i kao masku za lice. Naime, dovoljno je da smesu nanesete na lice i pustiti da stoji desetak minuta, a nakon toga isperete mlakom vodom. Soda iz lica izvlači nečistoće i mitisere.

Kako biste sprečili nastanak akni na licu, ovu masku je potrebno koristiti jednom nedeljno. Prilikom stavljanja maske, posebno se posvetite utrljavanju sode oko nosa.

Informer

Soda bikarbona može se koristiti i kao dezodorans. Bela praškasta hemijska formula ima sposobnost da apsorbira ulja i mirise, zbog čega sprečava nastanak bakterija. Dovoljno je da sodu nanesete ispod pazuha, a ako želite da vaš prirodni dezodorans miriše, u sodu dodajte kap eteričnog ulja.

Na kraju, kako bi vaša koža zadržala mekoću i glatkoću, barem jednom nedeljno u kupku dodajte pola šoljice sode bikarbone koja će vas rešiti znoja i zaostalih proizvoda na koži. Oni koji imaju suvu kožu, u kupku mogu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja.