18.07.2021.

20:13

Foto:

Magazin

IZBACITE TOKSINE i PESAK IZ BUBREGA za 3 dana! Napravite NAPITAK od SEMENKI koje obično BACAMO! /Receptura/

Da bi iskoristili sva lekovita svojstva, semenke lubenice je potrebno kuvati, samleti ili ispeći kako bismo došli do dragocenog sadržaja.

U semenkama koje obično bacam nalazi se zapanjujući broj zdravih sastojaka. Obiluju snažnim antioksidansom likopenom, vitaminima B5 i B6, esencijalnim aminokiselinama. Bakar, magnezijum, cinkua i gvožđe, takođe se nalaze u velikim količinama.

Informer

Zahvaljujući ovom jedinstvenom sastavu pomažu telu da se reši toksina, poboljšavaju zdravlje bubrega, čuvaju kardiovaskularni i nervni sistem, pospešuju metabolizam i imunitet.

Čaj od semenki lubenice je odličan diuretik i preporučuje se osobama koji treba da eliminišu kamenje i pesak u bubrezima i urinarnom traktu, kao i svima onima koji imaju probleme sa bubrezima.

Evo kako se pravi ovaj čaj:

Koristi se 4 kašike isključivo svežih semenki lubenice koje se izdrobe ili iseckaju u blenderu i kuvaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza.

Informer

Proces se tako nastavlja nekoliko nedelja u istim intervalima dva dana korišćenja sa jednim danom pauze. Već nakon prvog ciklusa od tri dana ćete se osećati bolje, a nataloženi toksini će nestati. Za uklanjanje peska iz bubrega potrebno je ponoviti nekoliko ciklusa.