17.08.2021.

12:45

Foto: printscreen

Magazin

MUČITE MUKU SA CIGARETAMA? Ostavite pušenje ZAUVEK uz pomoć ovih prirodnih namirnica!

Cigarete sadrže preko četiri hiljade otrova,  a veliki broj sastojaka je identičan onima koji se nalaze u toksičnim deponijama. Ova primaljiva navika u kojoj milioni uživaju, ostavlja teške tragove u plućima, gde se pored ostalih otrova talože i najopasniji: katran i nikotin.

Informer

Cigarete

Pušači bi trebalo da posvete posebnu brigu o svom telu i pravilnoj ishrani. U priropdi postoje namirnice koje pomažu izbacivanju toksina iz organizma. Među namirnicama koje čiste pluća, ove su najmoćnije.

Informer

Cigarete

SELEN

Izuzetno jak antioksidans koga možemo naći u brazilskim orasima, tuni i bakalaru, ali i lososu.

ĐUMBIR

Pored mnogobrojnih lekovitih svojstava, ovaj zaista čudesni koren, uspešnu čisti i pluća od nakupljenih toksina. Možete ga koristiti kao dodatak svim kuvanim jelima, kao začin ili kao čaj, nekoliko puta dnevno.

Informer

Đumbir

BELI LUK

Poznat je kao jedan od najjačih prirpdnih antibiotika, sa moćnim antikancerogenim dejstvom, koji sprečava i stvaranje novih ćelija raka.

Informer

Beli luk

ČILI PAPRIKA

Potpomaže razgradnji viška sluzi u organizmu, pa tako i u plućima. Upravo i kada konzumirate jaku,začinjenu hranu možete primetiti kako vam„curi nos”.

Informer

Čili paprika

RECEPT ZA SIRUP ZA ČIŠĆENJE PLUĆA

U litar vode sipajte 100 g mladih borovih iglica, 1 cm očišćenog svežeg korena đumbira koji ste prethodno narendali na sitne rende, i ostavite da se kuva oko dva sata na srednjoj vatri. Kada se prohladi dodajte sok od dva sveže ceđena limuna i 200 g domaćeg meda. Uzimajte kašiku ovog sirupa tri puta dnevno pre svakog obroka.