20.08.2021.

09:08

Foto:

Magazin

SAČUVAJTE I BRONZANU BOJU I ELASTIČNU KOŽU NAKON SUNČANJA! Kokosovo ulje i mlaka voda za savršen ten!

Evo nekoliko veoma korisnih saveta kako da sačuvate kožu nakon izlaganja suncu.

TUŠIRANJE

Obratite pažnju na vodu kojom se tuširate. Tuširanje je veoma važno čim napustite plažu ili bazen. Hlor, so i pesak moraju se isprati, ali koliko god voleli da se tuširate toplom vodom, nemojte to raditi koži koja je bila na suncu. Neka voda bude mlaka jer će mnogo više prijati i nećete osećati negativne posledice.

GEL ZA TUŠIRANJE.

Gelove koji sadrže sapune koji isušuju kožu nikako nemojte koristiti. Ona je prethodno već isušena od toplote. Gelovi za tuširanje na bazi ulja ili oni sa efektom dodatne hidratacije odličan su izbor. Takođe, izbegavajte pilinge, koji će iritirati kožu. Piling bi trebalo da uradite pre letovanja.

Informer

Kako da sačuvate boju nakon sunčanja?

LOSION ZA NEGU

Umesto običnog mleka ili losiona za telo, koristite ono koje je namenjeno baš za negu nakon sunčanja. U sebi najčešće sadrži veliki broj vitamina i sastojaka koji umiruju, hlade, regenerišu i hidriraju kožu.

Ukoliko nemate losion tog tipa, birajte one koji su masniji i koji će obezbediti koži neophodnu vlažnost, a i prirodna ulja poput kokosovog daće odlične rezultate. Na taj način boja će se duže zadržati i nećete se ljuštiti.

NEGA OPEKOTINA

Ako ste baš dozvolili sebi da izgorite i pod uslovom da nisu opekotine višeg stepena, postoji nekoliko načina da ublažite bol. Jogurt ili razblaženo jabukovo sirće prirodni su načini da se opekotina smiri. Aloja vera je takođe sjajna jer njen gel hladi i obnavlja kožu, ali svakako bi trebalo da imate melem za opekotine.

On će regenerisati kožu u potpunosti i uz povećano unošenje tečnosti u organizam i obavezno izbegavanje sunca problemi će brzo biti rešeni.

BEZ ŠMINKANJA

Ne postoji razlog za šminkanje na plaži, ali i nakon plaže nema potrebe da stavljate jaku šminku. Umesto parfema upotrebite sprej za telo sa egzotičnim mirisom ili neka vam telo miriše samo na losion koji ste naneli. Iskoristite dane odmora da priuštite i koži detoksikaciju od svega. Preplanuli svakako izgledate fenomenalno i ne treba vam puno toga da vas ulepša.