20.09.2021.

15:29

Foto:

Magazin

BOLI VAS ŽELUDAC? Ovi čajevi OPUŠTAJU probavni sistem i OTKLANJAJU TEGOBE!

Đumbir je odvajkada poznat kao lek protiv mučnine i stomačnih tegoba. Napravite ukusan čaj od đumbira i popijte ga nakon večere – fino izrendajte kašičicu svežeg korena đumbira, sipajte preko nje šolju ključale vode i ostavite da se natapa pet minuta. On će stimulisati varenje tako da se hrana neće zadržavati u vašim crevima i doprinositi pojavi gasova. Nana takođe pomaže da se poboljša varenje, a pojava gasova svede na najmanju meru.

Informer

Čaj od kamilice je narodni lek za stomačne bolove, dok kardamom pomaže da bolje svarite hranu. Stavite kašičicu kardamoma u 250ml vode i polako ga kuvajte deset minuta. Pijte vruć čaj uz obroke.

Informer

Čaj od majčine dušice dugo se koristi za olakšavanje gasova i dijareju. Sledeći čaj je od korijandera, koji se preporučuje ne samo kod bolova u crevima i želucu, već i za stimulisanje sekrecije želudačnih sokova.

Informer

Na ovom spisku je i ruzmarin, koji osim koristi kod stomačnih problema, deluje okrepljujuće na ceo organizam, dok čaj od maslačka pomaže varenje hrane, detoksikaciju tela, a pri dužoj upotrebi poboljšava razmenu materija. Pomaže i kod nedostatka apetita.

Seme mirođije

Seme mirođije, koje ima prijatan miris slatkog korena, koristi se stotinama godina za samanjenje gasova i poboljšanje varenja. Seme kima, anisa i celera ima sličan efekat. Žvakanje pola kašičice semena posle obroka će olakšati tegobe, a sva ova semena su dostupna u većim supermarketima u delu da začinima.