05.10.2021.

21:08

Foto:

Magazin

REŠITE SE DOSADNIH INSEKATA PRIRODNIM PUTEM! Ne bacajte pare, SVE IMATE U KUĆI!

Ovo su neka od najboljih prirodnih rešenja protiv insekata:

Cimet

Ako ste ikada u kući imali mrave verovatno ste shvatili da su jako otporni, ali cimet bi mogao da ih otera. Pospite ga po mestima po kojima prolaze, obično gde se zavuku komadići hrane poput mrvica hleba.

Informer

Cimet

Esencijalna ulja

U ormare i fioke, na kuhinjske radne površine i duž podnih daski isprskajte ulje lavande, ili peperminta, jer oba ulja teraju mnoge vrste insekata.

Sirće

Belo sirće je jedno od popularnijih sredstava za borbu protiv paukova. Razredite ga sa vodom u srazmeri pola/pola i poprskajte duž podnih letvica u koje pauci najradije ulaze.

Borna kiselina i šećer u prahu

Protiv otpornih insekata možete da napravite zamku sa bornom kiselinom i šećerom u prahu: dok ih šećer privlači, borna kiselina bubašvabe ubija, ali nije otrovna za ljude ni za kućne ljubimce. Ipak, može da nadraži oči i kožu, pa pripremljenu smesu ne treba stavljati na kuhinjske elemente i na površine koje diramo prstima, ili po kojima naši ljubimci rado njuškaju – zamku postavite iza frižidera, šporeta, mašine za pranje sudova, ispod sudopera, duž mesta gde su ormarići naslonjeni na zid i u špajz.

Informer

Krastavci

Krastavci

Jednostavno ih isecite na kolutove i stavite ih na mesta gde mravi ulaze u kuhinju: oni naime instinktivno beže od mirisa krastavaca, posebno gorkih vrsta