Foto:
Magazin
NEVEROVATNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA! Ako jedete ovo POVRĆE smanjuje se RIZIK od DEPRESIJE
U novoj studiji učestvovalo je više od 24. 000 odraslih osoba i pregledani su njihovi rezultati o ishrani.
Istraživanje, koje je trajalo nekoliko decenija, pokazalo je da oni koji su izbegavali da jedu pečurke, imali su veću sklonost ka depresiji.
- Studija pokazuje sve veću listu mogućih zdravstvenih koristi od konzumiranja pečuraka - naveo je vođa projekta doktor Džošua Muscat.
Informer
Istraživači smatraju da je ovo posledica antiinflamatornog dejstva koje imaju gljive.
- Pečurke su najveći prehrambeni izvor aminokiseline koju ljudi mogu da sintetizuju - kaže doktor Ba.
Takođe, već je poznato da kalijum koji postoji u belim pečurkama dovodi do smanjenja anksioznosti.
Međutim, treba navesti da istraživači nisu razlikovali vrste gljiva, pa nisu još uvek utvrdili koja je najbolja za smanjenje mentalnih bolesti.