27.10.2021.

18:00

Foto:

Magazin

JOŠ JEDNA KORIST OD POPULARNE JESENJE NAMIRNICE! Bundevino ulje za top-formu

 Bundeva je veliki izvor vitamina A i C, kao i kalijuma, pa je odličan diuretik i preporučuje se osobama koje imaju problema s bubrezima. Njene semenke su bogate proteinima, cinkom, magnezijumom i gvožđem. Ono što mnogi ne znaju jeste da je ulje bundeve odličan dodatak maskama za kosu, posebno protiv peruti, a manje je poznato da je efikasno za skidanje kilograma.

Ovo ulje pospešuje izbacivanje toksina iz organizma jer ubrzava metabolizam, a to pomaže i smanjenju kilaže i celulita.

Ukoliko želite da probate dijetu s bundevinim uljem, koristite samo hladno ulje, jer kad se zagreje, gube se sve korisne supstance i neće biti nikakvog efekta.

Informer

Bundeva

Nutricionisti savetuju da uzimate ulje bundeve na bilo koji od sledećih načina:


Ako ste u stanju da popijete jednu kafenu kašičicu ulja ujutru na prazan stomak, onda tako radite. Posle 15 minuta možete da doručkujete bez striktnog ograničenja namirnica.

Ukoliko pak ne možete da podnesete ukus čistog ulja, pomešajte jednu kašičicu ulja s medom.

Ako ne volite da pijete ulje, pa čak ni sa medom, koristite ga za pripremu salata od povrća i mesa (piletina, ćuretina, oslić).

- Uz jutarnje doze ulja i lagane obroke kojima ćete dodati ovu namirnicu tokom tri nedelje trebalo bi da izgubite između četiri i pet kilograma. Pijte do dva litra tečnosti (voda, do dve kafe bez šećera, detoks čaj od koprive, rastavića, ceđeni sokovi). Šetajte se što više možete, pogotovo posle ručka - savetuju nutricionisti.