30.10.2021.

13:45

Foto:

Magazin

ČAJ OD MACINE TRAVE POMAŽE KOD NEPOLODNOSTI, u narodu postoji verovanje da ZA 6 NEDELJA ČINI ČUDA!

Ova biljka raste na siromašnim livadama i sušnim pašnjacima a u našim krajevima je vrlo rasprostranjena. U lekovite svrhe se koristi nadzemni deo biljke u cvatu, koji se suši u tankom sloju na promajnom mestu.

Lekovitost

Kao i što joj samo ime kaže, ova biljka je prevashodno namenjena ženama jer se vekovima koristi kod ženske neplodnosti gde je ova biljka pokazala izuzetan uspeh. Žene koje su u drugom stanju ne smeju da koriste macinu travu jer može doći do pobačaja.

Pored neplodnosti, žene je koriste i kod regulacije neredovnih menstrualnih ciklusa, bolnih menstruacija i upala genitalnih organa.

Informer

Čaj od macine trave pije se 6 nedelja

Pokazala se vrlo delotvornom i kod problema sa disajnim organima praćenih upalom i nemogućnošću izbacivanja sekreta, hroničnog bronhitisa, čišćenja organizma, poboljšavanju funkcije jetre i žuči a kod osoba sa problemom viška želudačne kiseline, redovnom upotrebom čaja ove biljke reguliše se lučenje želudačne kiseline.

Problemi sa nesanicom, dugotrajna izloženost stresu pa čak i kožne bolesti kao što su ekcem, psorijaza, vitiligo uspešno se mogu rešiti upotrebom čaja od ove biljke.

Dakle ovu biljku mogu upotrebljavati i muškarci i žene i u svim starosnim dobima.

U narodu postoji verovanje da šestonedeljnom upotrebom ove biljke, pijenjem 3 šolje čaja na dan, žena treba da ostane trudna.