06.11.2021.

22:07

Foto:

Magazin

NEMOJTE BACATI STARE JASTUČNICE! Evo kako možete pametno da ih iskoristite!

Evo kako možete pametno da ih iskoristite.

Krevet za ljubimca
Psi svoje krevetiće brzo prljaju i istroše pa nije loša ideja prekriti ih starim jastučnicama – da potraju duže. Takođe, mekani podložak na kome životinja spava možete ubaciti u staru jastučnicu pa prati po potrebi. Ili, napravite kompletni krevetić od starog jastuka i jastučnice, pas će na njemu posebno uživati jer će osetiti vaš miris.

Informer

Pas na podlozi uživa

Haljinica ili suknja za devojčice
Na jastučnici ima taman dovoljno materijala za jednu jednostavnu haljinicu i dve suknje. Zavisno od uzorka, možete je napraviti i u retro varijanti. Potražite na internetu zgodne krojeve i poigrajte se malo iglom i koncem. Uz malo mašte napravite haljinicu ili suknju u više uzoraka od nekoliko različitih jastučnica.

Podna ležaljka za decu
Spojite dve stare jastučnice, ili više njih želite li da podložak za ležanje na podu bude veći, napunite ih nečim mekanim i uživajte. U jastučnice možete ugurati stare jastuke. Ovakvu podnu ležaljku deca mogu koristiti za igru, čitanje, gledanje TV-a, igranje s prijateljima…

Kecelja za kuvanje
Izaberite stare jastučnice zgodnih uzoraka pa od njih napravite kecelju za kuvanje. Na internetu ćete pronaći savete kako to da napravite, mada vam saveti možda i ne trebaju. Od ostatka tekstila ušijte mali džep na kecelji i napravite trakice za vezanje.

Platnena vrećica
Od veće jastučnice izradite vreću za prljav veš, a od manjih možete napraviti vreće za papuče za školu, za odlaganje sitnih stvari, igračaka… Takođe, stare jastučnice su odlične za šivanje platnenih torbi za šoping.

Organizujte posteljinu
Stare jastučnice mogu vam poslužiti kao spremišta za setove posteljine. U svaku stavite po jedan set i tako slažite u ormar – puno lakše ćete se snalaziti.

Navlaka za stolice
Imate li nekoliko starih jastučnica lepih uzoraka, napravite od njih navlake za stolice. Jednostavno prođite po jastučnici koncem da odgovara dimenzijama naslona stolice, višak odrežite i navucite. Na dno ušijte po dve trake s leve i desne strane pa zavežite u mašnicu oko stolice – da se bolje drže za naslon.

Informer

Pomoć kod selidbe
U njih možete stavljati ili umotati osetljive predmete kad se selite.

Krpe za čišćenje
Ukoliko baš nemate ideju šta da napravite sa starim jastučnicama ili vam ništa ne treba, uvek ih možete iskoristiti za čišćenje doma. Izrežite ih na manje i veće komade pa manjima brišite prašinu, a većima komadima podove