19.11.2021.

11:57

Foto: Shutterstock

Magazin

PREPOZNAJTE NA VREME LOŠE STANJE KOSE! Kad je vreme za makaze

Ako imate kovrdžavu, talasastu ili vrlo gustu kosu koja svojim oblikom počinje da poprima oblik trougla, vreme je za šišanje.

Hit frizure bob i pob

Frizer slavnih Džordž Nortvud otkrio je da žene trenutno najviše traže oštro sečeni bob.

- Svi sad žele da pokažu vrat, valjda su svi dugo bili s kosom koja je bila izrasla i bez forme, pa većina klijentkinja dašak slobode pronalazi i u novoj frizuri. Rešavaju se duge kose i biraju oštro sečeni bob. Mnogo njih traži bob frizuru u visini brade. Ta frizura ima geometrijski oblik koji naglašava jagodice, a zahvaljujući mekanim, nevidljivim slojevima dobije se fina ravnoteža između moćnog običnog boba i laskave stepenaste teksture, koja pristaje svima bez obzira na godine i oblik lica - objašnjava Nortvud.

Pored klasičnog boba, kako je rekao popularan je tzv. pob, odnosno "pony bob". Reč je o klasičnoj bob frizuri, ali sa dodatkom šiški.

- Ova frizura briše godine s lica, a tanka kosa će dobiti na volumenu, dok će teška i gusta delovati lepršavije i "otvorenije".

Zagledajte se u krajeve pramena i pogledajte da li se na samom vrhu vlas "pocepala". Ili obmotajte pramen kose oko prsta, pa ako nije glatka, nego sitne vlasi vire oko prsta, zakažite termin kod frizera.

Iako koristite skupe šampone, regeneratore i pakovanja, feniranje kod kuće nikako ne uspeva. Kosa vam je preduga i teška. Vreme je da osmislite novu frizuru.