25.11.2021.

11:00

Foto:

Magazin

1 ČEN BELOG LUKA POMAŽE KOD OVIH BOLESTI! Recept star više 2000 godina - moćan prirodni lek

Stari tibetanski lek koji sadrži beli luk je star više do 2000 godina.

Postoji verovanje u našem narodu koje glasi: Onaj ko svako jutro tokom četrdeset dana pojede po jedan čen belog luka, moći će i preko dana da vidi zvezde.

Danas savremena medicina naučnim istraživanjima samo potvrđuje sva ranija saznanja u vezi ove biljke do kojih je čovečanstvo došlo kroz vekovna iskustva prenosena sa kolena na koleno. U apotekama širom sveta na raspolaganju je veliki broj biljnih preparata na bazi belog luka, koji se primenjuju kao pomoćna lekovita i preventivna sredstva.

Beli luk, limun i med protiv starenja

Priprema: Sitno samleti 10 glavica belog luka pa dobro pomešati sa 1 kg meda i sokom od 10 limuna. Nasuti u staklenu posudu, poklopiti i ostaviti da odstoji 8-10 dana. Nakon toga dva puta dnevno, pre obroka, uzimati po jednu kašiku mešavine.

Ova mešavina belog luka, limuna i meda usporava proces starenja organizma.

Informer

Beli luk

Beli luk je dokazan antibiotik, a koristan je jer štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Verovali ili ne, beli luk čak otklanja umor, napetost, uznemirenost i popravlja raspolozenje, zahvaljujući mineralu selenu koji se nalazi u ovoj biljci.

Beli luk upotrebljen u malim količinama, kao dodatak jelima koja izazivaju gasove (pasulj, grašak...), umanjuje nadimanje stomaka. Inače ova biljka je odličan antioksidans, usporava proces starenja i efikasno štiti od mnogih hroničnih oboljenja, katarakte, bronhitisa, Parkinsonove bolesti.