22.12.2021.

16:47

Foto: Shutterstock

Magazin

PRAVILNO NEGUTE KOŽU TOKOM ZIME! Ovo su ključni koraci!

Savetujemo kako treba da pravilno negovati kožu.

Pilinzi

Piling kože neophodan je kako biste uklonili mrtve ćelije i višak masnoća, a u isto vreme, poboljšavate i cirkulaciju. Pored kupovnih, pilinge možete napraviti i od sastojaka koje imate kod kuće. Na primer, pomešajte šaku soli s šakom kokosovog ulja i ovom smesom uradite piling celog tela. Koža će vam biti sjajna i nahranjena.

Čišćenje

Birajte pH neutralne sapune i kupke koji će očistiti kožu ali neće ukloniti prirodnu barijeru koju ona luči. Koža mora biti sveža i čista.

Hranjenje

Nakon tuširanja neophodno je da namažete kožu losionom, kremom ili puterom. Izaberite preparate koji odgovaraju vašem tipu kože.

Informer

Neophodno je da kožu namažete losionom

Ulja

Ulja su uglavnom bogata omega 3 masnim kiselinama, vitaminima A, B1, B2 i B3 te selenom, cinkom i magnezijumom. Birajte prirodna ulja (maslinovo, kokosovo, bademovo) koje će nahraniti vašu kožu. Savet je da ulje namažete na vlažnu kožu i da peškirom natapkate i upijete višak.

Balzami

Balzami se preporučuju za delove tela poput laktova i kolena, gde se koža najlakše suši i postaje gruba.

Ne zaboravite na kožu stopala

Kao što koristite maske za kožu lica, tako s vremena na vreme uradite i tretman za kožu stopala. Dovoljno je da namažete masniju kremu ili ulje i da obučete čarape. Hranljivi sastojci kreme ili ulja omekšaće kožu stopala. I ne zaboravite da ih svakodnevno mažete.

Mirisi

Za kraj, ne zaboravite da i mirišete lepo. Izaberite prirodnije arome kao što su đumbir, đurđevak, citrusi ili mošus.