Autor: Informer.rs

03.02.2022.

09:40

Foto: pexels.com

Magazin

9 ZLATNIH PRAVILA OBLAČENJA ZA MUŠKARCE! Stil je u detaljima

1. Uskladite cipele i kaiš

Svetski stilisti ponekad previše insistiranju na usklađivanju cipela i kaiša, i to rade s punim pravom. Uparivanje ova dva odevna predmeta je od velikog značaja za dobar izgled, pogotovo kada je reč o nekim formalnim događajima. To znači da, kad stavite crni kaiš, obavezno treba da obujete crne cipele. Tako je i sa ostalim bojama (braon, teget...).

2. Obucite se shodno prilici

Ako se radi o formalnom događaju koji zahteva crnu kravatu i odelo, onda to i obucite. Iako je današnja moda u neku ruku veoma opuštena, neke stvari su klasika i zahtevaju da se poštuju.

3. Boje prilagodite sezoni

Bele pantalone i plave cipele su odlične za leto, međutim, nisu za tamne, hladne i sive dane. Neki tamniji tonovi su mnogo prikladniji za ove jesenje dane.

Informer

Oblačenje

4. Pazite na ravnotežu

Proporcija je važna prilikom oblačenja, gornja i donja polovina moraju da budu u ravnoteži. To znači da količina odeće koja pokriva gornji i donji deo tela mora da bude jednaka. Zato nema potrebe da nosite pantalone sa sakoom i jaknom, nego samo sa jednim od ova dva gornja dela.

5. Prsluk nikako sam

Ukoliko ne želite da izgledate kao konobar, nikad ne nosite sam prsluk. Ispod njega obucite košulju i preko obavezno sako. Boju birajte u skladu sa ostatkom garderobe.

6. Pazite kako zakopčavate dugmad

Ne kopčajte poslednje dugme na jakni ili džemperu. Ovo je jedno od najvažnijih pravila za svakog muškarca i vredi uvek i za sve prilike.

7. Ne stavljajte previše detalja

Ukrasni detalji su odlični, ali moderno odevanje ne trpi nekoliko njih istovremeno.

8. Ne nosite istovremeno tregere i kaiš

I tregeri i kaiš imaju funkciju da drže pantalone i zbog toga je besmisleno da se nose istovremeno.

9. Nikad ne nosite patike uz odelo

Iako je to postalo moda i mnogi vole da nose patike uz odelo, nemojte to da radite. Uparivanje sportske i odeće za formalne prilike nije dobra ideja.