03.02.2022.

14:09

Foto: Pixabay

Magazin

ČOKOLADA BRIŠE BORE! Evo šta treba da jedete kako biste zategnuli kožu lica

Kod nekih su one više vidljive, a kod drugih se samo naziru. Međutim, svakoj ženi je u interesu da ih se reši. Zato stručnjaci preporučuju zdravu ishranu, kvalitetan san, dovoljno unošenje vode i uspećete da kontrolišete ove krivudave linije po vašem licu.

1. Čokolada

Verovali ili ne, antioksidansi koji se nalaze u kakao-prahu imaju iznenađujuće prednosti za vašu kožu jer mogu da podstaknu proizvodnju kolagena, koji u osnovi sprečava bore. Zato stručnjaci preporučuju da jedete tamnu čokoladu.

Informer

Čokolada

2. Ređe pranje lica

Stručnjaci kažu da bi trebalo da smanjite čišćenje lica jer na taj način uklanjate prirodna ulja i vlagu sa kože, koji pomažu u zaštiti protiv bora.

3. Jedite ribu

Masne ribe poput tune, lososa i srdele sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje naše kože. Ove masne kiseline odgovorne su za zdravlje stanične membrane, a membrana je ono što utiče na sposobnost stanica da zadržavaju vodu. Snažna prepreka tako vodi do mekše, sjajnije i uopšte lepše kože bez bora.

4. Smanjite unos šećera

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema. Višak šećera u krvotoku veže se za kolagen, koji onda ne deluje kako bi trebalo, što dovodi do prevremenog starenja i pojave bora.