10.02.2022.

18:43

Foto:

Magazin

U ČEMU JE RAZLIKA IZMEĐU MEKOG I OŠTROG BRAŠNA? Iskusni kulinari su dali odgovor!

Istina je da između oštrog i mekog brašna nema značajne razlike, a glavno je u načinu mlevenja. Belo brašno dobija se finim mlevenjem jezgra pšenice. Što se više puta melje, dobija se finije brašno.

Glavna razlika

Meko brašno finije je od oštrog i idealno je za korišćenje hleba, lisnatog i dizanog testa, peciva, savijača, krofni.

S druge strane, oštro brašno koristi se za kuvana testa, knedle, šufnudle, za zgušnjavanje umaka i sosova. Osim toga, idealno je i za pripremu kora za tortu, palačinki, keksića i za pohovanje.

Informer

Brašno

Ako ste i dalje u dilemi, možda bi idealno bilo da koristite polovinu mere oštrog, a polovinu mere mekog brašna.
Na kraju krajeva, činjenica je da je nema tipa brašna koje morate koristiti, jer do idealnog recepta zapravo ćete doći kroz sopstveno iskustvo i umeće.

Na kraju ćete upotrebljavati ono koje vama najviše odgovara, što ćete saznati isprobavanjem jednog recepta iznova i iznova.