05.03.2022.

19:20

Foto:

Magazin

Šta se DEŠAVA ako NE MENJATE DONJI VEŠ svaki dan?

Ljudi koji ne menjaju donji veš svaki dan kažu da se time štedi vreme i novac. Smanjuje se učestalost pranja odeće. Međutim, ovi pozitivni efekti nisu ništa u poređenju sa potencijalnim opasnostima ako ne promenite donji veš.

Prljav donji veš je plodno tlo za gljivice i bakterije. Takođe gaće su često zagađene fekalijama. Nos se navikava na miris sopstvenog tela, pa se miris ponekad ne oseća.

Informer

Prljav donji veš je plodno tlo za gljivice i bakterije

Drugi problem su akne. Nošenje donjeg veša zadržava znoj, prljavštinu i bakterije, ostavljajući ih blizu vaše kože. To može dovesti do neprijatnog mirisa ili začepljenja pora, što zauzvrat može dovesti do izbijanja bubuljica i akni.

Nošenje istog donjeg veša nekoliko dana takođe povećava rizik od iritacije genitalija i infekcije. Svakodnevno menjanje donjeg veša sprečava nakupljanje znoja, bakterija, prljavštine i ulja. Međutim, mogu postojati situacije u kojima bi menjanje donjeg veša trebalo da bude češće. Preporučuje se u slučaju povećane fizičke aktivnosti. Temperatura je takođe važan faktor. Što je veća, više bismo trebali razmisliti o promeni donjeg veša više od jednom dnevno.

BONUS VIDEO: