24.03.2022.

07:37

Foto: Privatna arhiva

Magazin

OFARBALI STE SE, A KOSA VAM JE I DALJE SEDA?! Frizerka Slavica Pavlović otkriva za Informer.rs kako da rešite TAJ PROBLEM

Kako prekriti sede vlasi kada farba da kažemo "ne radi"?

Farbanje sede kose je dosta zahtevnije od prirodne kose. Ona zahteva posebnu pažnju i adekvatnu farbu koja će da ih pokrije. Svetliji tonovi teže pokrivaju sede, pa se žene odlucuju za pramenove da ublaže sede vlasi.

Ukoliko farba ne prima na sedim vlasima radi se prepigmetacija, pa farbanje sa jačim odnosom farbe prema hidrogenu. Ako ni to ne uspe onda je najbolje cela kosa da se posvetli da se približi boja da bih se sede manje videle.

Ako neko želi brzo da ima svetliju kosu, a ima crveni pigment kakva su rešenja?

Kosa koja imaja crveni pigment zahtevna je za nijanse prirodne boje. Tu je potrebno proceniti kvalitet kose i nijansu farbe koja će ugasiti narandžaste tonove.

Informer

Kosa

Postoji li "fora" zbog koje kosa može da raste brže?

Kosa najbrže raste kada se redovno neguje i šisa na vreme, kao i upotreba vitamina.

Da li stavljanje kose u red često može da kida kosu?

Kosa koja je dugo podignuta u repu najčesće se kida, prednji deo i od prevelike zategnutosti repa i težine kose dešava se da se prave zalisci napred.

Koliko presa i fen ostećuju kosu i šta je gore?

Presa za kosu je jako stetna, naročito za kosu koja je hemijski tretirana. Ukoliko se koristi upotreba prese ili fena savetuje se stavljanje nekog preparata za zaštitu od toplote.

Pročitajte zašto je kosa pojedinim ljudima seda već u 30. godini, klikom na ovaj link.

BONUS VIDEO: