25.03.2022.

16:54

Foto:

Magazin

20 trešanja ima 10 puta JAČE DEJSTVO od lekova protiv glavobolje! A evo kako se pravi ČAJ za kamen u bubregu

Narodna medicina od davnina im je pridavala niz lekovitih svojstava, a istraživanja su potvrdila da sastojci ovog voća dobro deluju na simptome gihta i artritisa, a smatra se da odlično zamenjuju lekove protiv nesanice.

Dobre za kosti

Iako ne sadrže toliko vitamina C kao jagode, fitoterapeuti ih svrstavaju u izuzetno zdravo voće bogato vitaminima B i A, bioflavonoidima, melatoninom, pa se kaže da, umesto "aspirina", glavobolja prestaje od šake trešanja. Istraživanja su pokazala da 20 trešanja ima 10 puta bolje dejstvo od lekova, piše "Elle".

Informer

ČAJ za kamen u bubregu

Od peteljki trešnje možete napraviti čaj za "čišćenje" bubrega i mokraćnih puteva. Za pripremu čaja stavite rukohvat peteljki u litar vrele vode i kuvajte dva minuta. Ostavite četvrt sata da se hladi, a onda ocedite i pijte u gutljajima tokom dana.

Ako imate upalu mišića ili od vežbanja ili rada, trešnje će vam dobro doći jer njeni antioksidanti deluju opuštajuće i na mišiće, a kako sadrže puno magnezijuma i kalcijuma, dobre su i za kosti.

Skidaju kilažu

Poput većine voća, trešnje imaju mnogo kalijuma, a malo natrijuma, pa ubrzavaju izlučivanje vode iz organizma. Nemaju masnoće, niskokalorične su, pa ne brinite ako preterate. Dobro će vam doći i za skidanje kilaže, jer u 100 grama ima tek 60 kalorija.

BONUS VIDEO: