02.05.2022.

22:30

Foto:

Magazin

Bili su u braku 79 GODINA, a ovo je njihov ljubavni savet koji SVI treba da primene!

Mnogi ljudi sanjaju da pronađu partnera s kojim će dočekati starost.

Hulio Sezar Mora Tapija i Valdramina Maklovia Kvinteros Rejes ušli su u Ginisovu knjigu kao najstariji par na svetu, sa ukupno 214 godina starosti i 79 godina bračnog života.

Njihova priča je jedna od onih koje posluže kao inspiracija za holivudske filmove.

Valdramina i Hulio su radili kao profesori i tako su se i upoznali, zaljubili i odlučili da ostatak života provedu zajedno. Nažalost, njihovi roditelji nisu odobravali taj plan, ali su oni bez obzira na to sledili svoju intuiciju i odlučili su da se venčaju u tajnosti, samo uz prisustvo najboljih prijatelja i kumova.

- Nije bilo lako, jer naši roditelji nisu imali dobar odnos, ali smo vremenom i strpljenjem uspeli da ih ujedinimo i postali smo primer za mlađe generacije - rekao je par u intervjuu za Ginisovu knjigu rekorda.

- Ljubav i zrelost koju smo imali kao par od početka braka su nam omogućili da se upoznamo i emotivno rastemo kako bismo definisali našu budućnost - objasnili su supružnici koji su pred oltar stali 1941. godine.

U svom zajedničkom životu, Valdramina i Hulio verovali su u simpatične sastanke i zajedničke planove, uživali su u vrtlarstvu, odlasku u bioskop i večerama sa porodicom. Petoro dece su poslali na fakultet, a njihovu veliku porodicu čini i 11 unuka, 21 praunuka i 9 čukununuka.

- Porodično jedinstvo pod pravilima ljubavi, međusobnog poštovanja, poštenog rada i pravilnog obrazovanja zasnovanog na porodičnim vrednostima su ključ zajedničkog života - rekao je par jednom prilikom.

Nažalost svim ljubavnim pričama dođe kraj, ali zato sećanja traju zauvek. Hulio je preminuo 2020. godine, a Valdramina još živi u Ekvadoru, prenosi Eatthis.