06.05.2022.

13:11

Foto: Shutterstock

Magazin

Oblikovanje veđa može vam promeniti izgled! Tanke obrve - umorno lice

S druge strane, ako ne umete pravilno da ih negujete, mogu da vas "upropaste".

Nepočupane obrve stvaraju utisak neurednog izgleda, oči se ne primećuju, a lice deluje umorno, dok sa lepo sređenim svaka žena izgleda sveže i malo mlađe.

Kozmetičari tvrde da svaka greška može da se popravi. Najjednostavnije je da žene, i posebno devojčice koje tek počinju da se neguju, pri oblikovanju obrva zatraže savet od profesionalaca, a potom same nastave da ih održavaju.

Evo na šta treba da obratite pažnju.

Preterano stanjivanje: Većina žena se lako zanese kad uzme pincetu u ruke. Ako obrve previše stanjite, oči ne dolaze do izražaja, a lice dobija umoran izgled. U poređenju s vrlo tankim obrvama koje su bile u modi, danas je na ceni prirodni luk, pa i svetske manekenke imaju pune obrve - najveća zvezda modnih pista Britanka Kara Delevinj, ali i vojvotkinja Kejt Midlton.

Iscrtavanje obrva tamnom olovkom: Ako su vam obrve retke i slabe, ne posežite za tamnom olovkom. Neprirodan izgled izbeći ćete upotrebom olovke koja je otprilike dve nijanse svetlija od boje vaše kose.

Informer

Obrve

Previše skraćene dlačice: Kad želite da izvučete prirodnu liniju obrva, možete to učiniti tako što ćete ih prvo četkicom dovesti u red, a zatim dlačice koje su predugačke pažljivo skratiti makazicama. Ako ih previše skratite, uništićete prirodni oblik obrva. Da biste to izbegli, ne radite na brzinu. Skraćujte dlaku po dlaku, a one koje su normalne dužine ne dirajte.

Prekratak luk obrva: Obrve kratkog luka izgledaju manje elegantno nego one prirodne dužine koje prate konturu oka. Mesto gde obrva treba da se završava lako možete odrediti tako što ćete prstima pronaći kraj kosti iznad oka. Ako se završavaju pre kraja te kosti, treba da pustite da dlačice ponovo izrastu.