06.05.2022.

18:21

Foto:

Magazin

UKLONITE MITISERE JEDNOM ZAUVEK! Napravite prirodne maske i zaboravite na ovaj problem!

Neke od prirodnih maski će vam pomoći.

Maska od želatina i mleka

U činijicu sipajte kašiku mlakog mleka i kašiku želatina. Mešajte dok ne dobijete kremastu smesu.  Četkicom nanesite na mesta gde su vam mitiseri. Ostavite da deluje 10min, a zatim rukama skinite, jer će maska biti kao gel.

Maska od jabuke

Za ovu masku potrebna vam je jedna jabuka koju ćete oljuštiti, preseći na pola i očistiti od semenki, i kašika limunovog soka. Sastojke umutiti u blenderu, naneti na celo lice i nakon 10min isprati mlakom vodom.

Informer

Maska za lice

Maska od limuna

Pomešajte malu količinu limunovog soka, bademovog ulja i glicerina. Nanosite na lice svake večeri, nakon uklanjanja šminke. Zatim isperite mlakom vodom.

Ovsena maska

Pomešajte 1 šoljicu ovsenog brašna i pola šoljice mlake vode, i mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Nanesite na lice, i ostavite da stoji dok se sasvim ne osuši. Isperite mlakom vodom. *Ovseno brašno možete dobiti tako što ćete u mašini za mlevenje oraha samleti ovsene pahuljice.

Maska od jogurta, krastavca i peršuna

U blenderu umutiti dve kašike jogurta, pola krastavca i nekoliko listova peršuna. Mutiti dok se ne dobije homogena masa. Naneti na lice i ostaviti 15min. Isprati mlakom vodom.

BONUS VIDEO: