10.05.2022.

16:52

Foto:

Magazin

AKO IMATE PROBLEMA SA NESANICOM, ONDA PROBAJTE OVO! Pozitivno utiče na fizičko i mentalno zdravlje!

Od pozitivnih uticaja na fizičko i mentalno zdravlje do onih koji su skrojeni za decu, ove pogodnosti obezbeđuju još više razloga za kampovanje.



Kampovanje pomaže u rešavanju problema


Ponekad vam kampovanje i slične aktivnosti predstavljaju izazove. Često su to izazovi sa kojima se ne susrećete svakodnevno: Kako postaviti šator ili slično. Pored toga, kampovanje vas često upoznaje sa novim iskustvima, verovatno aktivnošću koju ste nameravali da pokušate, ali nikada niste uspeli. U svakom slučaju, postoji mnogo istraživanja koja sugerišu da suočavanje sa novim izazovima i iskustvima može održati naš mozak zdravim, jer nas teraju da razmišljamo svojom glavom. Još bolje, oni takođe mogu poboljšati samopouzdanje, duhovni rast i sreću.

Informer

Boravak u prirodi je važan za naše zdravlje!


Kampovanje je odlično za decu


Kampovanje može imati direktne pozitivne uticaje na razvoj dece. A u doba pametnih telefona i tableta i druge tehnologije, ovo je još važnije. 
Mnoga deca su verovatno sigurnija dok koriste računare u potrazi za video snimcima na društvenim mrežama nego da se kreću unutar šatora. Ipak, kampovanje uvodi decu u potpuno novi svet i iziskuje od njih sposobnost da prevaziđu nove probleme i izazove. Izlaganje drugačijem skupu izazova ne samo da održava mozak dece zdravim, već vodi i do povećanih mogućnosti za učenje.


Kampovanje vam može pomoći da bolje spavate


Istraživanja su pokazala da kampovanje može resetovati naše biološke satove i pomoći onima kojima je teško zaspati i/ili da se probudi ujutru.
Ukratko, to je rezultat povećane upotrebe veštačkog svetla u svakodnevnom životu i činjenice da nam kampovanje može pomoći da se prilagodimo prirodnom ciklusu svetlosti i mraka ako nam se pruži ta prilika. Adekvatan san se dugo smatrao ključnim za naše opšte zdravlje i dobrobit. 

BONUS VIDEO: