01.06.2022.

19:23

Foto:

Magazin

KAKO SKINUTI GEL-LAK KOD KUĆE? Ovi saveti će vam pomoći!

KORAK 1

Površinu nokta isturpijajte srednje grubom turpijom za poliranje noktiju. Postepeno ćete primetiti da lak gubi sjaj, ali ne pritiskajte previše jer u ovom koraku nije ideja da potpuno uklonite gel-lak sa noktiju. Kad nalakirana površina postane sasvim mat, vreme je da pređete na sledeći korak.

Informer

Zdravi nokti

KORAK 2

Za skidanje gel-laka potreban vam je skidač laka za nokte koji sadrži aceton. Komadiće vate natopite acetonom, stavite na nokte i čvrsto umotajte aluminijumskom folijom. Ostavite da deluje petnaestak minuta, tako će gel da omekša. Toplota ubrzava proces i gel-lak će se lakše skinuti.

KORAK 3

Kad odmotate foliju, veći deo laka ćete lako skinuti vaticom natopljenom acetonom. A ako se neki komadić i zadržao, trebalo bi da možete da ga skinete, na primer, plastičnim ili drvenim štapićem za potiskivanje zanoktica. Ipak, ne zapinjite iz sve snage, da ne biste oštetili nokatnu ploču. Ako ne ide, ponovite prethodni korak.

Informer

KORAK 4

Posle ovoliko acetona, nokti i zanoktice biće vam suvi. Operite ruke i nanesite hranljivu kremu. Ako imate vremena, možete i rukavice da navučete, tako da lepo nahranite kožu. Pustite i da se nokti "odmore" i da se nahrane. Negujte ih kremama i redovno oblikujte. Možda vam više neće biti potrebna usluga manikira u kozmetičkom salonu.

BONUS VIDEO: