03.06.2022.

20:30

Foto:

Magazin

KAKO SE PRAVILNO ZAMRZAVA HLEB? Iskusne domaćice otkrivaju trikove zlata vredne!

Važno je da hleb bude potpuno hladan (ovo se odnosi na hleb koji ispečete sami kod kuće). Ako ste kupili hleb upakovan u radnji, slobodno ga stavite u toj istoj kesi u zamrzivač.

Plastična kesa ili folija služi da održi hleb zaštićen na nekoliko nedelja.

Ako želite da zamrznete hleb na duže od par nedelja, neophodno je da umotate tako spremljenu veknu u još jednu foliju i da je veoma čvrsto zatvorite (najbolje da vakuumirate).

Informer

Domaći hleb

Zamrznut hleb se mora upotrebiti u roku kraćem od šest meseci pa zato obavezno napišite datum zamrzavanja na pakovanju.

Kad odmrzavate hleb, jednostavno uveče ostavite celu veknu u frižider i ona će biti sutra odmrznuta i spremna za upotrebu.

Ako ste zamrzli pojedinačne kriške, svaku stavite u toster i one će se odrmznuti i ispeći za kratko vremena.

Ako niste sigurni koliko će vam vremena trebati da potrošite veknu hleba, uvek je bolje da zamrznete pojedinačne kriške.

Informer

Isto pravilo važi i za kifle ili zemičke.

Ne zaboravite da hleb možete da sačuvate i u obliku krutona ili prezli. Ako ih budete čuvali na hladnom i suvom mestu, mogu da vam traju dosta dugo.

BONUS VIDEO: