28.07.2022.

16:46

Foto: Shutterstock

Magazin

KAKO TREBA PRAVILNO ČUVATI HLEB? Iskusne domaćice su otkrile tajnu!

Mnoge domaćice ga drže u plastičnim kesicama, ali to nije baš dobar izbor.

Naime, u plastičnoj kesi ne postoji nikakav protok vazduha, pa će se u slučaju da ima vlage pre razviti buđ, odnosno hleb će se pre pokvariti.

Evo kako bi ga trebalo čuvati da vam potraje:

U dobro zatvorenoj kutiji

Sjajno je rešenje bilo koja kutija koja može hermetički da se zatvori. Bitno je samo da u nju ne ulazi previše vazduha kako se hleb ne bi osušio, a da ga opet ima dovoljno da ostane svež.

Informer

Hleb

Platnena kesica za hleb

S obzirom na to da kutija ponekad možda nije praktična, u pomoć može da uskoči platnena kesica za hleb.

Drvena kutija za hleb

Drvena kutija je odlično rešenje, a može biti i zanimljiv ukras u kuhinji. Ali, imajte na umu - ako nije reč o kutiji koja se hermetički može zatvoriti, hleb najpre stavite u platnenu kesu, pa tek onda u kutiju.

Kesica za tost

Tvrdi i suvi tost možete da čuvate u papirnatoj kesici . Kad je jednom otvorite vodite računa da kada izvadite onoliko hleba koliko vam je potrebno za obrok, zatvorite odmah kesicu kako ne bi ušao vazduh.

Informer

Peti dan - u rernu s njim

Ukoliko vam hleb stoji već neko vreme, te je izgubio teksturu, stavite ga u zagrejanu rernu na nekoliko minuta. Na taj način će rerna izvući vlagu iz hleba, te povratiti izgled i ukus.

Ali, zagrevajte ga neposredno pre nego što želite da napravite sendvič i ono što tad eventualno niste pojeli - bacite.

BONUS VIDEO: