01.10.2022.

23:30

Foto: Shutterstock

Magazin

INTIMNI ODNOSI NA PRVOM SASTANKU? Psihoterapeut otkriva da li postoji PRAVO VREME za akciju!

Iako svako na svoj način doživljava pojam ljubavi, i dan danas se održalo mišljenje kod pojedinih ljudi, da su intimni odnosi na prvom sastanku odraz nemorala.

Istraživanja su pokazala da su uglavnom žene sklonije predrasudama, i to mlađi ljudi, od 18 do 24 godine.

Studije su pokazale da razloga za odnose na prvom sastanku ima mnogo, i dok su muškarci kao najčešći razlog naveli: "Jednostavno uživam u tome", žene su odgovorile da "žele da provere koliko su kompatibilne sa muškarcem". Na trećem mestu našao se odgovor oba pola, a to je da se "na taj način brže povezuju na seksualnom nivou".

Informer

intimni odnosi

REČ STRUČNJAKA

- Odnosi na prvom sastanku mogu da budu poželjni, ako ih želite. Evo u čemu je poenta: ne postoji pravo vreme za intimne odnose. Koncepti tipa "više mu se nećeš sviđati, ako mu daš odmah" su zastareli, ali mogu da stvore snažan osećaj srama kod oba pola, bespotrebno - kaže psihoterapeut Rejčel Vrajt i dodaje:

- Nekim ljudima je akcija na prvom sastanku neverovatno korisna u određivanju žele li da odu na drugi sastanak ili traže drugog partnera. Važno je samo da u vezi svojih očekivanja budete iskreni prema sebi i osobi s kojom izlazite.

BONUS VIDEO: