09.10.2022.

10:12

Foto:

Magazin

EVO KAKO DA JEDETE BELI LUK, A DA NEMATE NEPRIJATAN ZADAH! Jača imunitet, a pomaže i kod OVIH zdravstvenih stanja!

Opšte je poznato da je beli luk odličan saveznik u jačanju imuniteta. Međutim, takođe znamo da njegovo konzumiranje može da uzrokuje i neprijatan zadah. 

Međutim, postoji način da se to spreči.

- Iseckajte čen belog luka i samo ga popijte sa jogurtom, kako bi se želudac obložio. Prednost je to što se ne oseća zadah, možete i dalje da uživate u njegovim benefitima, iako ga ne žvaćete - ističe influenserka Nastasja Nedimović, koja je nakon što je pobedila rak, rešila da razne zdravstvene savete deli sa svojim pratiocima na društvenoj mreži.

Informer

beli luk

- Samo deo njegove lekovitosti je što sadrži oko 100 sumpornih jedinjenja, od kojih je najbitniji alin, koji u našem telu prelazi u alicin. Takođe je antikoagulans, sprečava zgrušavanje krvi, deluje protiv virusa, gljivica i bakterija, smanjuje krvni pritisak, podiže raspoloženje, smanjuje umor, napetost, uznemirenost i razdražljivost - navodi Nastasja i dodaje:

- Napomena za ljude koji piju lekove koji utiču na razređivanje krvi jeste da ne jedu uz to beli luk, a za ljude koji imaju nizak krvni pritisak, da prvo uzmu malo luka, kako bi videli kako će im delovati. 

BONUS VIDEO: