12.10.2022.

10:38

Foto: freepik.com

Magazin

LEČE GLJIVICE SIRĆETOM! Doktor upozorava koliko je STARI RECEPT "iz kuhinje", OPASAN po intimno zdravlje! (VIDEO)

Mnogi ljudi se oslanjaju na starinske priče i recepte, kako bi rešili pojedine zdravstvene probleme, ne znajući da, iako se pojedine namirnice zaista koriste u lečenju, druge mogu da naprave dodatnu štetu.

U narodu kruži priča da sirće zapravo pomaže u rešavanju gljivičnih infekcija, ali doktor Karan Raj upozorava da to zapravo ima suprotan efekat.

- Ćerka me je zvala juče i pitala da li znam kako se leči gljivična infekcija. Rekla sam naravno, to je lako, sipaš malo sirćeta i ostatak tople vode i naprskaš tamo dole, nakon odlaska u kupatilo - rekla je jedna žena, a doktor je odgovorio na njen savet jasnim upozorenjem:

- Loša vest je da je sirće samo za vaše salate, ne za vaginu. Sirće je kiselina, može da dovede do iritacije kože oko vulve, a i ispiranje vaginalnog tkiva je takođe veliko "ne". Ne postoji medicinski razlog da to radite i čak može biti štetno, može da poremeti bakterije tamo, pogoršajući gljivičnu infekciju. Dobra vest je da gljivične infekcije mogu da se leče poprilično lako, antifungalnim lekovima i kremama. Zaključak je da ono što nađete u kuhinji, verovatno pripada u vašim ustima, ne u vašoj "bašti" - ističe doktor.

BONUS VIDEO: