Autor: Informer.rs

25.10.2022.

08:21

Foto: Pixabay

Magazin

MASAŽA LOPTICOM REŠAVA VAS BOLOVA! Kako da poboljšate cirkulaciju i smanjite pritisak u mišićima dok ste na radnom mestu

Preporuke poput onih da na svakih dvadesetak minuta pravimo pauze i radimo vežbe istezanja u kancelariji, te da nam monitor bude u visini očiju i na udaljenosti većoj od naše ruke često čujemo, ali ih malo nas i primenjuje.

Fizioterapeuti predlažu i lakše rešenje za vežbu na radnom mestu pomoću loptica, pa da probamo.

Vežbajte i dok radite

Stežite običnu gumenu ili "jež lopticu" s vremena na vreme tokom rada da biste pokrenuli ne samo cirkulaciju u rukama već i tetive i mišiće u ramenom delu, sve do vratnog dela kičme.
Menjajte ruke i naizmenično stežite lopticu po 20 puta, tri puta za svaku ruku.

"Jež lopticom" možete da masirate vrat, a prijaće ako njome pređete preko mesta na kom osećate bol. Zbog svoje strukture delovaće i akupresurno na te tačke.

Informer

Masaža

Vežbe za tabane i listove

Ukoliko vam prostor na poslu dozvoljava, izujte se i ispod stopala stavite tenisku lopticu. Kruženje tabanom po teniskoj loptici pomaže i kod slabe cirkulacije nogu, kod bolnih zglobova, ravnih tabana, ali i bolnih i umornih mišića listova.

Vežbu možete ponavljati više puta i u kancelariji i kod kuće, a primetićete i sve ređu pojavu grčeva.

Odblokirajte vrat

Stanite uspravno uza zid, a tenisku lopticu postavite između ramena i zida. Ruku podignite pod pravim uglom savijenu u laktu i prislonite podlakticom na zid, a glavu polako okrećite levo i desno, vodeći računa da se loptica kreće, ali da ne padne. Eksperimentišite sa položajem loptice između vrata i ramena i uradite vežbe sa obe strane.

bonus video: