04.11.2022.

10:00

Foto: Shutterstock

Magazin

VREME SANDALA JE PROŠLO, ALI STOPALA I DALJE TREBA NEGOVATI! Pedikirka Bojana otkriva najbolju PRIRODNU MASKU za grube pete!

Ovih dana uživamo u lepom i sunčanom vremenu, koje mnogima budi nostalgiju za letnjim i prolećnim danima, kada smo nosili otvorenu obuću.

Međutim, na taj tip obuće ćemo ipak morati da sačekamo do naredne sezone, ali to ne znači da bi naša stopala trebalo da trpe.

Više na tu temu smo razgovarali sa pedikirkom Bojanom Jakovljević iz Beograda, koja je imala nekoliko korisnih saveta: 

- Devojke prave veliku grešku što, kada prođe leto i vreme sandala, počnu mnogo ređe da dolaze ili u potpunosti prestanu da rade pedikir. Ovo čak uglavnom nema veze sa finansijskim izdatkom, jer je u današnje vreme tretman pedikira je ekvivalentan odlaskom 3-4 puta na kafu, već devojke jednostavno smatraju da zimi nema potrebe za ovom vrstom nege, što nikako nije tačno - kaže Bojana i dodaje:

Informer

stopala

- Istina je da sada možete ređe da odlazite u salon, ali je jednom mesečno zaista neki minimum, pod uslovom da odgovarajuću negu sprovodite i kod kuće. Zbog zatvorene obuće, stopala se češće znoje, što utiče i na nokte, ali i na pete, a koža postaje i grublja - ističe Bojana i otkriva kako da negujete stopala između odlazaka na pedikir:

- Prirodnu masku za stopala možete napraviti od samo dva sastojka, a primenjivati svako veče, pred spavanje. Sve što treba da uradite jeste da pomešate mast biljke neven i vitamin A (izdrobljen) i nanesete na stopala. Jednom nedeljno radite piling peta i stopala, pa tek onda nanesite smesu. Ukoliko ovo budete radile do narednog leta, imaćete odličnu pripremu za otvorenu obuću - zaključuje Bojana. 

Informer

Bojana Jakovljević

BONUS VIDEO: