28.11.2022.

11:16

Foto:

Magazin

6 MOĆNIH BILJNIH REŠENJA ZA BOLNE MENSTRUACIJE! Ekspert daje recepte koje svako može da napravi kod kuće!

Iako postoje one žene kojima menstruacija dođe i prođe, bez većih problema, ipak je više onih koji iskuse određeni nivo bola.

Međutim, osim laganije iskrane i odmora, postoji još nešto što bi moglo da olakša ovaj vid neprijatnosti.

Nutricionistkinja Nataša Đukić, podelila je sa svojim pratiocima nekoliko biljnih rešenja i recepata, koje možete napraviti kod kuće, a koji će vam pomoći u tim napetim danima:

- Veliki broj žena doživljava ozbiljne neprijatnosti svakog meseca za vreme ciklusa - bolne menstruacije i grčeve u trajanju od nekoliko dana - navodi nutricionistkinja i otkriva koje to biljake mogu ublažiti tegobe:

Đumbir

Izrendajte mali komad očišćenog đumbira i skuvajte u 250 ml vode (5 minuta). Procedite i dodajte malo meda i sok od limuna. Piti 3 puta dnevno tokom menstrualnog ciklusa.

Bosiljak

Dodajte jednu kašiku bosiljka na 250 ml ključale vode, pokrijte i pustite da se ohladi. Pijte ovaj napitak na svakih nekoliko sati.

Cimet

Napravite čaj od cimeta tako što ćete umešati 1/4 kašičice cimeta u prahu u šolju sa 250 ml tople vode. Neka odstoji do 5 minuta, zatim dodajte malo meda i pijte čaj gutljaj po gutljaj.

Informer

cimet

Peršun

Stavite 1/4 šolje svežeg peršuna u šolju i preko njega sipajte 250 ml vrele vode. Pustite da čaj odstoji 5 minuta, procedite i odmah popijte.

Laneno seme

Kada patite od menstrualnih bolova, potrebno je da konzumirate 1-2 kašike lanenog semena dnevno. Laneno seme možete staviti u jogurt, šejk, cerealije ili preko salate.

Virak

Čaj od virka preporučuje se za upale ženskih polnih organa, spuštenu materice, povrede materice, obilno krvarenje i bolne menstruacije.

BONUS VIDEO: