Autor: Informer.rs

30.11.2022.

13:42

Foto: Shutterstock

Magazin

NEŽNE KAO SVILA! 3 kuhinjska sastojka koji sprečavaju sušenje ruku

Maslinovo ulje

Antioksidansi i zdrave masne kiseline u maslinovom ulju omekšavaju i hidriraju kožu. Za nežnu kožu ruku pomešajte jednaku količinu maslinovog ulja i šećera. Masirajte ruke ovom smesom kružnim pokretima pet minuta. Posle toga isperite i ponovite postupak još jednom tokom dana.

Informer

Maslinovo ulje

Ovsena kaša

Ovsena kaša može da posluži za prirodan piling kože, dok će proteini ove žitarice sprečiti isušivanje. Dve kašike ovsene kaše i jednu kašiku meda pomešajte sa malo vode sve dok ne dobijete gustu pastu. Kružnim pokretima utrljajte u kožu ruku i ostavite da se osuši deset minuta, poput maske za lice. Isperite i ponovite postupak još jednom tokom sedmice.

Informer

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima mnoge prednosti u nezi kože zbog kombinacije masnih kiselina. Osim što sprečava isušivanje, ono i pomaže u ublažavanju od eventualnih opekotina. Najviše četiri kašike kokosovog ulja umasirajte u ruke kružnim pokretima. Ostavite preko noći tako što ćete na ruke staviti rukavice ili pamučne čarape. Isperite ujutru i osušite ruke. Postupak možete ponavljati svako veče, a jednom sedmično trebalo bi obavezno sebi da priuštite ovaj tretman.

bonus video:

Tagovi: