07.12.2022.

12:41

Foto:

Magazin

OVIH 5 STVARI treba da radite u TRUDNOĆI, ako želite da imate jaku i zdravu KOSU!

Kada je reč o kosi, plastični hirurg, doktorka Gorana Epštajn, objasnila je svojim pratiocima da bi trudnoća trebalo da bude period kada i vaša kosa buja.

Takođe je objasnila da postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi vi, vaša beba, ali i vaša kosa, bili što zdraviji:

- Trudnoća je predivan period za kosu. Trebalo bi biti i za vas i za vašu bebu.

Imajte na umu da u vama raste jedinstveno ljudsko biće devet meseci i tu počinje vaša uloga majke. Iako je glavna promena koju mnoge trudnice u trudnoći načine to da prestanu da jedu suši (zbog štetne žive koja se nalazi u morskom psu, sabljarki, ribi list, kraljevskoj skuši), postoji mnogo drugih stvari koje možete učiniti - kaže doktorka i otkriva koje su to stvari:
 

1. Vežbajte.

Ako je vaša trudnoća bez komplikacija, nema razloga da ne vežbate. Osećaćete se bolje, izbacićete toksine, podići nivo serotonina, a i beba će uživati ​​u pokretima. Joga je apsolutno veličanstvena za trudnice, samo oprezno s uvijanjima. Ne izbegavajte intimne odnose.
 

2. Uklonite mobilni i druge elektronske uređaje dalje od stomaka.

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko su ti uređaji štetni za razvoj bebe. Kad vidim trudnicu koja drži mobilni telefon preko svog stomaka, uvek priđem i ukažem joj da prestane. Povremeni selfi je u redu, dok je telefon u "airplane mode"-u.
 

Informer

trudnica

3. Nemojte raditi.

Odmarajte. Uživajte u svom telu. Obavljate najčudesniji i najvažniji posao - svake minute gradite bebine ćelije i organe.

4. Uzimajte vitamine.

Razmislite o uzimanju 5-metiltetrahidrofolata (5-MTHF) umesto folata. Folna kiselina je sintetička verzija folata i da bi folna kiselina postala aktivni oblik folata, 5-MTHF, mora proći kroz nekoliko molekularnih reakcija u jetri, tako da sve što prekida ključne enzime u njenom metabolizmu takođe može dovesti do smanjene bioraspoloživosti. U slučaju genetskog polimorfizma MTHFR, suplementacija 5-MTHF je bolja, jer zaobilazi puteve koji zahtevaju ovaj enzim.

Korišćenje 5-MTHF takođe sprečava potencijalne negativne efekte nepretvorene folne kiseline u perifernoj cirkulaciji, čime se smanjuje citotoksičnost prirodnih ćelija ubica (NK), što utiče na imunološki sistem i može povećati rizik i težinu infekcija. Posavetujte se sa svojim ginekologom o tome.

5. Kozmetički proizvodi

Nemojte koristiti kozmetičke proizvode koji sadrže endokrine disruptore, posebno parabene, ftalate, sulfate, toluene, fluoride, PFAS, plastiku, parfeme, UV filtere, triklosane, aluminijum itd. Oni su povezani da urođenim manama, tumorima, negativnim efektima na reproduktivni sistem, dijabetes i drugo. Nemojte farbati kosu. Čitajte deklaracije proizvoda.

BONUS VIDEO: